Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA OLUJE

Milanović o HOS-ovim majicama: 'Neka se deru na mene, ali neka je ne oblače. To smeta i Plenkoviću'

Zagreb: Svečano obilježena 30. obljetnica ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
04.08.2020.
u 11:07

Govoreći o dijelu branitelja koji će u Knin doći s HOS-ovim majicama, kazao je kako bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Predsjednik Milanović na svečanosti je uručio odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik, koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

''Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali najviše oni s oružjem. Bez nas bilo bi isto, bez vas ne bi bilo isto'', rekao je Milanović, za što je dobio veliki pljesak. Naglasio je da je rat gotov. ''Propala je namjera da se na Haškom sudu ovo pokaže kao udruženi zločinački pothvat. Imali smo i sreće da nijedan naš general nije osuđen za zločinački pothvat, što je glupa i ružna izmišljotina. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan što je ta loša namjera je propala'', ocijenio je. Posebno je pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Izrazio je žaljenje što priznanje postrojba nije dobila ranije i podsjetio da će dodijeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali prije svega Hrvatsku. ''Naš dug časti prema vama i prema njima je odlikovanje. Živjela Hrvatska!'' zaključio je predsjednik.

Govoreći o dijelu branitelja koji će u Knin doći s HOS-ovim majicama kazao je da bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.

''Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni'', rekao je.

Ključne riječi

Komentara 85

Avatar Uskok
Uskok
11:33 04.08.2020.

To su ljudi koji su branili Hrvatsku za razliku od vas dva crvendaća koji ste bili u najboljim godinama. Neki i s elitnim gardijskim iskustvom u JNA. Prema tome svim pripadnicima HV-a, HVO-a i HOS-a koji su branili Hrvatsku jedno veliko hvala. I imaju pravo oblačiti i isticati što god hoće. Zaslužili su.

KO
komunikolog
11:57 04.08.2020.

Tko je nosio dres Hos-a 91-ve, neka nosi i danas i sutra. Tko je prodavao usisavače i tko bolovao od anemije neka obuče kakvu želi. Najprikladnija je sa srpom i čepiće!

DU
Deleted user
12:01 04.08.2020.

"Domoljublje prozvali fašizam. Tako brani njihov komunizam. Prozirna demagogija.."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije