Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE MESIĆ:

'Milanović ne želi biti viđen niti ima koga vidjeti u Saboru, a to su razlozi zašto se ide na konstituiranje'

Stjepan Mesić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
20.07.2020.
u 10:44

Mesić kaže kako prema Ustavu predsjednik države ima obavezu brinuti o funkcioniranju državnog sustava. Kako će to raditi, nije, kaže, propisano.

Namjeru predsjednika države da u srijedu ne dođe na konstituirajuću sjednicu Sabora komentirao je za Večernji list i bivši predsjednik države Stipe Mesić.

Kaže kako bi Milanovića trebalo pitati koji su točno njegovi razlozi, ali i kako je aktualni predsjednik sazivanjem sjednice Sabora doista ispunio jedinu ustavnu obvezu koju ima što se tiče konstituirajuće sjednice Sabora. Na pitanje griješi li Milanović što se ne planira pojaviti u Saboru, iako po Ustavu to nije dužan, i zbog čega su svi drugi predsjednici, pa i sam Mesić, dolazili na taj događaj, bivši predsjednik kaže kako je dolazak na konstituirajuću sjednicu običaj.

– A običaj da se dođe ima dva razloga. Jedna je da budeš viđen, a drugi da ti vidiš one koje želiš vidjeti. Očito Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo u ovom trenutku – kaže Mesić.

Dodaje kako prema Ustavu predsjednik države ima obavezu brinuti o funkcioniranju državnog sustava. Kako će to raditi, nije, kaže, propisano.

– Postoje neki događaji na kojima je važno da je predsjednik prisutan. A konstituiranje Sabora objektivno ne spada u te događaje kaže Mesić.

Je li obljetnica Oluje 5. kolovoza, na koju predsjednik države ide i to zajedno s premjerom Andrejom Plenkovićem takav događaj? Mesić kaže kako bi bilo dobro da se u Kninu Milanović pojavi, ali i upozorava da ne bi bilo dobro da se na tom događaju ponovi situacija iz Okučana kada je u protokolu sudjelovala osoba s majicom s natpisom "za dom spremni".  

– To je bilo organizirano, to nije tajna, nije slučajnost – kazao je Mesić.

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
11:10 20.07.2020.

Gospodine bivši predsjedniče - izdajniče, što je važnije od konstituiranja novoga saziva Sabora, najviše zakonodavne vlasti u Hrvatskoj !? Ne dolazi se u sabor da se vidi i bude viđen već da se ispoštuje institucija i njena funkcija u trodiobi vlasti.

SU
suncesmokvemaslina
10:56 20.07.2020.

Ne želimo ni tebe vidjeti, nisi važan...

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
11:33 20.07.2020.

HOS-ov grb je službeno obilježje i na proslavi Oluje mu je mjesto više nego tebi i Milanoviću milijardu puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije