Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA

Milanović ne dolazi u Sabor na raspravu o Đurđević

Zoran Milanović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
23.06.2021.
u 13:35

Predsjednik RH Zoran Milanović ispunio je svoju ustavnu ovlast predlaganjem Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda RH i stoga nema razloga za dolazak u Hrvatski sabor, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH

Hrvatski sabor raspravljati će u četvrtak o prijedlogu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se Zlata Đurđević imenuje za predsjednicu Vrhovnog suda, a iako je predlagatelj iz Ureda predsjednika poručili su da predsjednik neće doći na raspravu u Sabor.

"Predsjednik RH Zoran Milanović ispunio je svoju ustavnu ovlast predlaganjem Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda RH i stoga nema razloga za dolazak u Hrvatski sabor", priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

"Odluka o izboru predsjednice Vrhovnog suda sada je na zastupnicama i zastupnicima Hrvatskog sabora”, poručili su.

Sporenje predsjednika države i premijera oko toga tko bi trebalo preuzeti čelnu poziciju Vrhovnog suda, nakon što sadašnjem predsjedniku Đuri Sessi sredinom srpnja istekne mandat, traje već mjesecima i dosad nije dovelo do konsenzusa.

Za HDZ Đurđević je neprihvatljiva kandidatkinja jer je pristala sudjelovati u protuzakonitoj proceduri izvan javnog poziva, a ne sviđa im se ni njezin program, dok predsjednik Milanović smatra da je ona najbolji izbor.

VIDEO Predsjednik Milanović: "Hrelja je odjednom prešao Plenkoviću. To našu javnost izluđuje! To je posao za USKOK."

Komentara 1

Avatar peacemaker
peacemaker
08:42 24.06.2021.

Perković i Mustač iščekuju primjenu zastare i oprosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije