Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA AKCIJE

Milanović napustio protokol za Maslenicu zbog majica s natpisom 'za dom spremni'

Milanović zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
22.01.2021.
u 08:54

O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem

U povodu obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ predsjednik Republike Zoran Milanović trebao je položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar.

Međutim, Milanović  je odbio sudjelovati u obilježavanju kad je vidio da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju obilježja s natpisom ''za dom spremni''. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Prošle godine Milanović je napustio obljetnicu u Okučanima zbog majica u protokolu s natpisom ''za dom spremni''.

"Ja ne želim u tome sudjelovati", kazao je tom prilikom te ustvrdio da se radi o provokaciji.

Milanović zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja
1/5

Podsjetimo, prema današnjem programu, ministar obrane RH Mario Banožić i ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj sudjelovat će na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93.

Program će započeti izvođenjem himne, minutom šutnje, prigodnim pjesmama Klape HRM-a “Sveti Juraj“, čitanjem povjesnice VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije te polaganjem ruža uz spomen-obilježje.

U 10 sati bit će služena sveta misa za domovinu u katedrali svete Stošije, koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11,45 sati planirano je polaganje vijenaca na spomen-obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12.15 sati polaganje vijenaca na spomen-obilježju 4. gardijske brigade “Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću.

Za 12.45 sati kod zaštitnog pojasa DC 8, uz odmorište sa sjeverne strane Masleničkog mosta u Maslenici je predviđeno polaganje vijenaca kod spomen-obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93.

 

 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije