Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Milanović najpopularniji političar, slijede ga Plenković i Petrov

Crobarometar
Foto: Nova TV
1/9
26.03.2021.
u 19:37

Tomislav Tomašević malo je skočio na ljestvici popularnosti i može računati na 39 posto potpore ili pozitivnog dojma

Predsjednik Milanović i dalje je najpopularniji političar u zemlji i jedini o kojemu većina ispitanih ima pozitivno mišljenje, točnije njih 52 posto. Negativan dojam o predsjedniku ima 43 posto ispitanika. Pokazuje to istraživanje Crobarometar za ožujka, a koje je provela agencija Ipsos za Dnevnik Nove TV.

Za Andreja Plenkovića, pita li se građane, ništa se nije promijenilo. O njemu negativan dojam ima 49 posto ispitanika, a pozitivan njih 44.

Božo Petrov i dalje je treći na ljestvici popularnosti. O njemu pozitivan dojam ima 43 posto ispitanika, a negativan njih 41 posto.

Peđa Grbin i ovaj mjesec dijeli birače. O njemu pozitivan dojam ima 39 posto ispitanika, a negativan također njih 39 posto. Tomislav Tomašević malo je skočio na ljestvici popularnosti i može računati na 39 posto potpore ili pozitivnog dojma. Zanimljivo, on je osoba o kojoj najmanje ispitanika ima negativan dojam, njih 26 posto.

Slijedi ga Miroslav Škoro, o njemu pozitivan dojam ima 35 posto ispitanika, a negativan dojam njih 57 posto.

Kod HDZ-ovih birača i dalje je prvi izbor Andrej Plenković s 90 posto potpore. Drugi izbor je donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 73 posto i na trećem mjestu Miroslav Škoro s 41 posto potpore.

Foto: Nova TV

Kod SDP-ovih birača prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 92 posto. Peđa Grbin učvršćuje svoju poziciju u stranci i može računati na 78 posto potpore, a na treće mjesto prvi put se probija Tomislav Tomašević s potporom od 68 posto.

Građani smatraju da je nezaposlenost prvi problem koji se treba rješavati, a to smatra 23 posto ispitanika. Zatim je tu gospodarsko-ekonomska situacija, za 20 posto ispitanika to je najveći problem. Za 15 posto ispitanika najveći je problem visoka razina kriminala i korupcije. Slijedi korona koju 14 posto ispitanika smatra važnim problemom i treba ga rješavati. I na kraju, 5 posto ispitanika nezadovoljno je životnim standardom i niskim plaćama.

Foto: Nova TV

Komentara 25

DU
Deleted user
20:01 26.03.2021.

Sto gori to si popularniji...Mislim kad bi se pojavio neki postenjacina na politickoj sceni i sve ovo sredio cime smo nezadovoljni mislim da bi ga razapeli,,,jer jednostavno ne odgovara nam uredjena drzava......Svi tamo kao u anketama izrazuju neke probleme,,,a stalno glasaju za partije koje te probleme ne rijesavaju.........

Avatar Mario1000
Mario1000
19:47 26.03.2021.

Zanimljive te partijske ankete ,smijesno

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
05:23 27.03.2021.

Koma, katastrofa, uzas, tragedija, jeza, strava, apokalipsa, tuga, jad, muka, posast ,,,,,,,,,,,,Pa sad ti biraj najpopularnije medju navedenima. Takve su i ankete o popularnosti politicara. I svi izbori u zemlji Hrvata su izbor izmedju navedenog. Da kojom srecom nisu, ondada bi po zivotnom/socijalnom/zdravstvenom standardu stanovnistva i po gospodarstvu, ako ne bili bolji onda se usporedjivali sa Slovackom, Slovenijom, Ceskom, Poljskom i Madjarskom usprkos svim teskocama sa korupcijom tamo (koje su u usporedbi s nasima kamilica). Pa i Rumunjskom sa istim problemima ko i Madjarska. Sa ovima na pocetku navedenim, se moremo samo usporedjivati sa Srbijom, Bosnom, Kosovom, Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom, Albanijom, Moldavijom,,,,,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije