Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OZBILJAN PROBLEM'

Milanović: Mučno mi je bilo što sam morao tražiti smjenu Kindera

Zoran Milanović nakon berbe grožđa obratio se medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
24.09.2022.
u 12:07

- Srbija se ponaša kao da se sprema u šangajsku skupinu. Hrvatska naravno ima načina da odgovori ako postoji politička volja. Može Plenković, zašto neće, ne znam. Ako ti netko opsuje mater nekoliko puta možeš postupati ili ne, poručuje hrvatski predsjednik

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanosti polaganja prisege 20. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman. No, više su u fokusu bile aktualne teme pa su ga novinari nakon svečanosti prvo pitali o smjeni ravantelja Vojne sigurnosno obavještane agencije Ivice Kindera. 

"Vjerujem da nikad nije prošao kroz žuto svjetlo niti se švercao u tramvaju, ali pod njegovim štapom događale su se stvari kojima će se morati pozabaviti DORH. Dok su u tom tijelu vojnici zna se tko je vrhovni zapovjednik. To ne može biti privatna institucija ministarstva obrane. Žao mi je što se ovo dogodilo jer nisam imao izbora. Znam zapovjednika Kindera još od studija. Ovo je na neki način meni bilo mučno napraviti"- poručio je Milanović. 

Ponovio je napade na ministra obrane Marija Banožića kojeg zapravo smatra krivcem što je do smjene Kindera i došlo.

"Ozbiljan problem s obzirom na ministra Banožića prema kojem se premijer ponaša kao da mu je najrođeniji. Tom sigurnosnom segmentu treba dati novi sadržaj i jednu novu hijerarhiju."

Milanovića su novinari pitali i za komentar optužnica iz Srbija po kojima se terete hrvatski piloti, odnosno bivši zapovjednici hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Da sam premijer učinio bih nešto. Vlada nije učinila ništa. Mogu mu predložiti, ali ne ovako javno. Tu se radi o terorizmu nad hrvatskim pilotima. Oni nisu ni letjeli tada, oni su bili zapovjednici onima koji su letjeli. Nejasno je što Srbija želi, oni žele ući u Europsku uniju. Neću pomagati nekome tko si ne želi sam pomoći. Srbija se ponaša kao da se sprema u šangajsku skupinu. Hrvatska naravno ima načina da odgovori ako postoji politička volja. Može Plenković, zašto neće, ne znam. Ako ti netko opsuje mater nekoliko puta možeš postupati ili ne. Ima cijeli niz pitanja koja Srbija nema pravo postavljati. Ta cijela njihova moralu auru da sude o svemu što se događalo na području bivše države, to ih neće odvesti u EU", rekao je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 39

KO
koraknaprijed
12:30 24.09.2022.

A meni se povraća čim ti otvoriš usta.

DU
Deleted user
14:04 24.09.2022.

samo ti pricaj nitko tebe ne (onaj glagol) ni 3%

ŠT
štrik
12:39 24.09.2022.

Nije baš pretjerano jasan. Poziva li on tom izjavom Plenkovića i Banožića da ga ispljuskaju kao balavca (što mentalno i je) zbog bjesomučnog vrijeđanja kojem su izloženi od prvog trenutka u kojem je nastupio na sramoćenje časne obveze PRH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije