Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konvencija SDP-a

Milanović: Kada dođemo na vlast okupit ćemo najbolje u Hrvatskoj

milanovic (1)
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
1/5
09.10.2011.
u 15:55

Bilo je prijedloga da se zove lavovi, tigrovi ili vukovi, a na kraju smo se nazvali Kukuriku - dodao je Milanović koji je naglašavao da Hrvatska ulaskom u EU treba postati zemlja zadovoljnih i bogatih građana.

Dobijemo li na izborima povjerenje građana uz Vladu, kojoj ću ja biti na čelu, okupit ću sve ono što imamo najbolje i najpametnije u Hrvatskoj. Nećemo tražiti nikakav alibi, poslušat ćemo sve ljude koji imaju što reći a mi se nećemo plašiti donijeti odluke. S novom Vladom imamo velike šanse, jer posljednje dvije godine u Hrvatskoj je postojao strah od akcije da se nešto učini - rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

Na Izvještajno-tematskoj konvenciji Zagrebačke županijske organizacije SDP-a u jaskanskom Princess centru.

Pozdravljen burnim pljeskom, koji je njegov govor nekoliko puta bio prekidan, predsjednik SDP-a pozvao je stranku na vlasti da se okane prljave kampanje. Još je nadodao da je borba protiv korupcije kao borba protiv teških zaraznih bolesti, a znamo da se sve te teške zarazne bolesti mogu spriječiti dobrom preventivom.

- Kada smo pokretali Kukuriku koaliciju, razmišljali smo kako da se nazovemo. Bilo je prijedloga da se zove lavovi, tigrovi ili vukovi, a na kraju smo se nazvali Kukuriku - dodao je Milanović koji je naglašavao da Hrvatska ulaskom u EU treba postati zemlja zadovoljnih i bogatih građana.

Predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić rekao je da je jedina ispravna populacijska politika za ovu zemlju zapošljavanje mladih ljudi. I da se jedino zapošljavanjem mladih ljudi može u Hrvatskoj dogoditi pravi baby boom. Još je nadodao da nema razvoja Zagreba bez jednakog razvoja cijele županije i cijelog zagrebačkog bazena. A na kraju je dodao da 50 posto uspjeha buduće Zoranove vlade ovisit će od uspjeha Zagreba i cijele županije.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je da pijetao kukuriče kada želi nešto novo nagovijestiti, pa tako i njihova koalicija nagoviještava velike i uspješne promjene.

- Naši suparnici plaše ljude da ćemo kada dođemo na vlast otpuštati ljude i ukidati općine i županije. Sve zemlje koje su jako centralizirane kao Hrvatska su u krizi, a one koje su decentralizirane lakše su podnijele tu krizu. Od 100 kuna poreza u Hrvatskoj na centralnoj razini ostaje 92, a 8 kuna ide na županije, gradove, općine i lokalnu samoupravu. Svi lokalni proračuni su skresani sa 10 do 12 posto, a da je toliko svoj proračun skresala Vlada uštedjela bi čak 14 milijardi kuna.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić govorila je o brizi nove vlasti za radnike.

- Oko 85 posto zaposlenih u posljednje vrijeme je na određeno vrijeme. Zar to nije sramota. Na tome je pala i pronatalitetna politika, jer trudnice dobivaju otkaze a iz premijerkina ureda kažu da je sve po zakonu. Mi nećemo dozvoliti da se majke s djecom bacaju na ulice, a žestoko ćemo se boriti protiv rada na crno, sive ekonomije i neplaćanja zarađenoga - dodala je Milanka.

Ključne riječi

Komentara 765

OB
-obrisani-
00:24 10.10.2011.

ADMIN :) ne brisi

MA
marko53
10:24 10.10.2011.

kamocemo- ti nisi na drzavnom proracunu.Dnevno 18 sati na internetu? Tko te placa za to?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:24 09.10.2011.

Milanovicu, kad ce referendum za ulaz u EU ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije