Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Milanović je uklanjanjem bista minorizirao i odbacio povijest Hrvata'

Milijan Brkić
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
11.03.2020.
u 10:51

Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku, smatra Brkić

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u srijedu da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika minorizirao i odbacio povijest Hrvata.

"Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto", napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest. Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima, ocijenio je Brkić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je na unutarstranačkim izborima kandidat za potpredsjednika stranke, posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Milijan Brkić
1/42

Bez Tuđmana, uvjeren sam, ne bi bilo moderne države Hrvatske. Tim činom je Milanović jasno poručio kako nije predsjednik svih građana nego samo onih kojima je u predizborno vrijeme obećao uklanjanje bisti s Pantovčaka, ustvrdio je Brkić.

"Danas u suverenoj demokratskoj državi, koju baštinimo zahvaljujući Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, trebamo jasno zauzeti stav o našim temeljnim vrijednostima i povijesnim veličinama", poručuje Brkić na Facebooku.

VIDEO Predsjednik Zoran Milanovič na 26. obljetnici Počasno-zaštitne bojne

Komentara 31

DU
Deleted user
11:42 11.03.2020.

Stvarno veliki problem.Milanović uklonio biste s pantovčaka.I što sad.Ni jednom riječi Milanović ne niječe važnost velikana koji su obilježili našu povjest.Meni osobno to ne smeta jer te iste biste mogu biti izložene po cijeloj Hrvatskoj .Ali nešto se drugo krije iza ove kritike Milanovičevog čina.Što bi se dogodilo da je isti vratio bistu Tita na pantovčak koju je tako pompuzno izbacila bivša predsjednica.Zar nije tim činom povrijedila mnoge Hrvate koji poštuju Tita.Znači da je stala na jednu stranu a protiv osječaja drugih.Zaboravlja se koliko se ljudi skuplja na proslavi Titovog rođendana pa zar oni nisu Hrvatski građani i to treba svakako poštivti.Meni je osobno svejedno gdje će biti biste jer je važnije po čemu se isti pamte nego gdje će biti izloženi.Zar nije dosta sporednih stvari koje nas opterečuju kao na primjer zašto nam mladi odlaze i što činiti umjesto da se bavimo bistama.

Avatar southman
southman
11:10 11.03.2020.

Trebao si to reći Škori prije 2. kruga, a ne mu savjetovati broj 3.

SA
sani1
12:23 11.03.2020.

A ovaj ercegovački gusak je to odavno napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije