Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured predsjednika:

'Milanović je otišao zbog osoba s ustaškim obilježjima i pozdravom. To je neprihvatljivo'

predsjednik RH Zoran Milanović
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/Pixsell
1/3
22.01.2021.
u 10:12

Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja povukli su se načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici, poručili su iz Ureda predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju 28. obljetnice VRO „Maslenica '93. kada je vidio da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju obilježja s natpisom ''za dom spremni''. Vratio se u Zagreb i o svemu telefonom obavijestio premijera Andreja Plenkovića.

Iz Ureda predsjednika poslali su priopćenje:

"Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

22.01.2021., Zadar - Kod sredisnjeg kriza na Gradskom groblju zapocelo je obiljezavanje obljetnice VRO Masklenica. Iako je bio najavljen dolazak predsjednika Zorana Milanovic, on se nije pojavio navodno zbog uvrstavanja pripadnika HOS-a u protokol obiljezavanja. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja povukli su se načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici.

Komentara 77

PE
pepomacan
10:17 22.01.2021.

Dezerteru je proradila savjest!! On je 1991. bio za bijeg u inozemstvo spreman!!

BO
Bowl
10:18 22.01.2021.

“Kada se pojavio Skejo sa svojim vojnicima, procijenio sam da se radi o vrhunskoj postrojbi. Škabrnja više nije bila upitna nakon što su oni preuzeli njenu obranu. Ni jedan pripadnik te postrojbe nije se ogriješio o nijedan zakon. Skejo je preživio mnogo teže situacije od ove danas, ne bojim se ja za njega,” prisjetio se Mikolčević, a na upit kako su izgledale oznake na rukavima ljudi koji su došli braniti Škabrnju, general je odgovorio: “Na oznakama je pisalo HOS i – Za dom spremni!”

DU
Deleted user
10:14 22.01.2021.

Podrška Hosovcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije