Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio predsjedniku

Plenković: Milanovića u Bruxellesu ne pamte kao diplomata, sjećaju ga se po kupnji rabljenih automobila

Šibenik: Andrej Plenković dao podršku Pauku i Buriću u nadolazećim izborima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.04.2021.
u 13:38

Milanović je izašao iz cipela predsjednika svih građana, on je predsjednik koji je bori protiv HDZ-a. To nije njegova uloga. On sam sebe razotkriva, kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara u Zadru. Ponovno je upitan o održavanju obljetnice Bljeska u Okučanima i komentirao predsjednikovu ideju da vojni vrh ne bude ondje.

– Što se tiče Okučana, postoji protokol koji je dogovoren na razini svih institucija. Svaki takav potez koji bi isključio vojsku djeluje mi loš, neracionalan i nelogičan – kazao je.

Komentirao je i nove predsjednikove izjave.

– Nisam slušao njegovu izjavu, tu je još jedna potvrda svega onoga što stalno govorimo. Imamo nekoga tko je licemjer, sve što govori o drugima stalno priča o sebi. Sve što čujete narativ je o samome sebi. U cijeloj tiradi uvreda istodobno hini nekakvo zajedništvo i suradnju. Stalno vrijeđa druge. Milanović je izašao iz cipela predsjednika svih građana, on je predsjednik koji je bori protiv HDZ-a. To nije njegova uloga. On sam sebe razotkriva. Ne funkcionira kao predsjednik svih nego se trudi umjesto Grbina biti protiv Vlade koja je uvjerljivo pobijedila na izborima. Protiv stranke koja će sad dobiti uvjerljivu potporu. Razumijem da on tu njima nešto želi pomoći. Milanovića kao diplomata nitko se ne sjeća, mene nikad nitko nije pitao za njega, nitko ga se ne sjeća. Sjećaju ga se u Bruxellesu po kupnji rabljenih vozila – rekao je.

Ponovno je objasnio postupak izbora veleposlanika.

– Vlada je dostavila uredu predsjednika popis prijedloga veleposlanika koji su u tom trenutku mogli ići na mandat. Taj prijedlog je u uredu predstojnika, neka pita svog predstojnika ureda. Na njima je da odgovore, ako im se netko ne sviđa neka kažu. Kada on dođe s nekim prijedlogom, mi ćemo ga radno razmotriti. Mi smo dali prijedlog, to nije zacementirano. Vidim da javnost ima problem razumjeti cijelu proceduru. Loptica je kod njih, kad odgovore na prijedlog, onda možemo razgovarati – rekao je.

Je li došlo vrijeme da riješe sukob kao ljudi?

– Trebali biste ući u detaljnu analizu tko što govori. Mi smo u političkom svijetu i ako imate nekoga tko je formalno predsjednik, a u biti je čelnik oporbe, nekoga tko kaže da će se boriti protiv HDZ-a. To nije njegova ovlast. Govori o tome da ću ja nekome polagati račune. To je sve samo ne normalno kako se lažno predstavljao na izborima. Najbolje da ću mu ostati dužan, ja sam političar i predsjednik Vlade. Za zdravlje društva važno je da točno vidimo o čemu govorimo – rekao je Plenković.

Ponovio je i kako je Miroslav Škoro Milanoviću omogućio da postane predsjednik.

– Postoji akter koji je dobio povjerenje prošle godine zahvaljujući družini gospodina Škore. Cijela ta Škorina svita prošle je godine imala samo jednu zadaću, otkinuti dio birača od HDZ-a i omogućiti Milanoviću da pobjedi u drugom krugu. Zato se on dodvorava krajnjoj desnici. Nije on uzalud spomenuo Stojadinovića danas. Vrlo je to perfidno, licemjerno, nisko, a u konačnici lako prepoznatljivo – kaže Plenković.

Komentara 149

IB
Ivan Basar
22:28 28.04.2021.

Gospodo, Hrvati, mi, NAROD, mi smo ih birali. Razmislite?

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
21:28 28.04.2021.

SDSS + HDZ = Kardeljev san

DU
Deleted user
14:56 28.04.2021.

Čisto sumnjam da se ova djeca partije za ozbiljno svađaju 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije