Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO I AFERU JANAF

Milanović se osvrnuo na Orešković i Puljak: 'Tim zavidnim osobama ne bih davao na važnosti'

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.09.2020.
u 14:29

Hipotetski, on to nije mogao ispričati svim ministrima, ali je mogao poduzeti neke druge mjere. Ovo su teme o kojima moram govoriti, kazao je Milanović

Predsjednik RH Zoran Milanović nalazi se u Bjelovaru u povodu Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Ponovno je odgovarao na pitanja novinara vezano za istragu u aferi Janaf.

"Jedina osoba koja mi je mogla to reći jest on, a on kaže da nije znao. Apsolutno smatram da premijer mora znati. Pogledajte kako je u Berlinu. Naravno da premijer i ministar unutarnjih poslova moraju znati", dodao je. "Što ja mogu više, tu sam", rekao je.

"Vidim što izlazi u medijima. Ne mogu naoružan strpljenjem, znanjem i iskustvom ne reći da je ovo izvan kompasa", rekao je.

"SOA nije znala ništa, kako sam i rekao. Ja i dalje naivno vjerujem da premijer nije znao, ali to je problem", rekao je. "On je šef vlasti, on stvarno predstavlja vrh vlasti", dodao je.

Video: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

"Hipotetski, on to nije mogao ispričati svim ministrima, ali je mogao poduzeti neke druge mjere. Ovo su teme o kojima moram govoriti. Iza mene mora ostati nešto što valja, bez obzira na iduće izbore", dodao je. 

"Pitali ste me o Rimac jer je morao znati da mu pustoši državni proračun, premijer je to morao znati", kazao je. "Neću reći da nešto smrdi, ali reći ću da nešto ne valja", dodao je.

"Preskočit ću to, tim zavidnim osobama ne bih davao na važnosti", rekao je na performans saborskih zastupnica Orešković i Puljak ispred kluba Dragana Kovačevića, gdje su postavile ploču Ureda predsjednika na Kovačevićev "klub".

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj
1/7

Komentara 61

DU
Deleted user
15:29 29.09.2020.

Ono što je doista bitno u ovoj aferi nastaloj na relaciji između premijera i predsjednika: 1) Plenković brani teorijsku poziciju, da je on na vrhu izvršne vlasti i da se kao takav, iako pravnik po zvanju, nema što miješati u sudsku vlast i koga će ona obuhvatiti izvidima i dr. radnjama propisanim Ustavom i KZ 2) Milanović pak vrlo neukusnim rječnikom proziva druge koji su bili u tom klubu elite, iako je on sam bio i čak zvao zapovjednika HV da mu se tamo pridruži. Ukratko, neobranjivo! A da se ne govori o emocijama koje pršte iz izjava Milanovića, te uličarskim frazama. Da je šutio i izvrdavao se na iće&piće, da se svađao s boljom polovicom pa je morao negdje izaći van itd. itd. - e to bi prošlo. Ovako još jedna teška kavga u njegovoj telenoveli, koja imala prvu epizodu u Špičkovini, onda su naišli nastavnici povijesti i engl. jezika itd. itd.

TA
Talleyard
15:34 29.09.2020.

Drug slučajni je jedan od najvećih kriminalaca koji je ugrozio sigurnost države, sa savojom mafijom doveo do bankrota i opljačkao u brojnim aferama

ČE
četvrti
14:42 29.09.2020.

Zašto bi itko, bio on ministar ili predsjednik, trebao biti obaviješten o istragama i praćenjima? Ako su ispravni, istraga im ne može nauditi, a ako su krenuli zaglibiti neka zaglibe. Što prije to bolje. Prema Milanovićevu shvaćanju netko ministrima, hipotetski,i, treba reći da se ne susreću s prostitutkom, ako je ona pod nadzorom i ako se nad njom provode mjere, a ako se mjere ne provode onda slobodno mogu. Ako je i od Milanovića previše je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije