Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1. ožujka

Milanović imenovao Roberta Hranja na dužnost načelnika Glavnog stožera OS RH

Robert Hranj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
21.02.2020.
u 14:57

Milanović je donio i Naredbu o uporabi i dodjeljivanju OS Republike Hrvatske u misiji potpore miru 'RESOLUTE SUPPORT' u Afganistanu upućivanjem do 110 pripadnika OS RH u ožujku 2020. godine na rok do sedam mjeseci

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o imenovanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske kojom se viceadmiral Robert Hranj imenuje na dužnost načelnika Glavnog stožera OS RH. Odluka o imenovanju stupa na snagu 1. ožujka 2020. godine.

"Uzimajući u obzir ranije preuzete kratkoročne obveze Republike Hrvatske, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik donio je i Naredbu o uporabi i dodjeljivanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji potpore miru „RESOLUTE SUPPORT“ u Afganistanu upućivanjem do 110 pripadnika OS RH u ožujku 2020. godine na rok do sedam mjeseci, osim pripadnika medicinskog tima koji se upućuju na rok do četiri mjeseca. O budućem sudjelovanju pripadnika OS RH u misiji potpore miru u Afganistanu razgovarat će se i to s ciljem okončanja sudjelovanja Republike Hrvatske u misiji u Afganistanu", stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Milanović se danas sastao s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, načelnikom GS OS generalom zbora Mirkom Šundovim i direktorom GS OS viceadmiralom Robertom Hranjem. Na sastanku je predsjednik Milanović izvješten o stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske i planovima razvoja.

Video: Inauguracija Zorana Milanovića

Komentara 2

SV
SveJeUzalud
18:18 21.02.2020.

....je li ono Milisav reće da neće vojska u Afganistan......on i Plenković rješavaju se stare garde Hrvata.....dolaze novi desperadosi....

SV
SveJeUzalud
18:16 21.02.2020.

ovaj ima u Nerežišćima par miljuna m2 zemlje......za onaj rehabilitacijski centar za kojeg je već cesta napravljena.....a tu smo.....šuruje sa Kuščevićem......ovaj će brzo izletiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije