Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE POJAČANJE

Milanović imenovao književnika i publicistu Zimu posebnim savjetnikom za kulturu

Zdravko Zima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
12.03.2020.
u 10:23

Kao posebni savjetnik Zima neće biti zaposlen u Uredu.

Književnik i publicist Zdravko Zima imenovan je za posebnog savjetnika za kulturu Predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Potvrdio je to Hini u četvrtak glasnogovornik Ureda Predsjednika Nikola Jelić.

Kao posebni savjetnik Zima neće biti zaposlen u Uredu.

Zdravko Zima je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu završio studij jugoslavenskih jezika i književnosti te apsolvirao studij sociologije.  

Radio kao novinar i kolumnist u Vjesniku, Danasu, Vijencu, Novom listu, uređivao Most / The Bridge, Lettre Internationale i Cicero. Godine 1995. radio je kao savjetnik za izdavaštvo u Ministarstvu kulture.

Kao književni kritičar afirmirao se 1980-ih. Kako se ocjenjuje, izgradio je osebujan stil, bujne retorike, a u književnokritičkim portretima svjetskih i hrvatskih pisaca pokazuje iznimnu informiranost i erudiciju.

Objavio je više knjiga književnih kritika, kolumni, eseja i priredio za tisak knjige mnogih pisaca. Opsežan izbor iz Zimina opusa na njemačkom jeziku objavio je časopis Relations (dvobroj 1–2/2011.). a za svoj rad dobio je više priznanja.

Komentara 2

SA
samoborka
07:03 13.03.2020.

Koga..publicistU? Opet nepismenost i nepoznavanje te nepostivanje hrvatskog jezika.

PR
PrimoracRi
11:51 12.03.2020.

evo još jednog u.....a. koliko vas imaaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije