Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošla opasnost

Milanović i Ostojić primali su prijetnje tijekom kampanje, imaju zaštitu i nakon isteka 6 mjeseci

milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
27.09.2016.
u 14:45

Dobivali su prijetnje, ali MUP je procijenio da više nema straha

Osam mjeseci nakon što je prestao biti premijer, šef SDP-a na odlasku Zoran Milanović i dalje ima policijsku zaštitu pa je zato ispred zgrade u kojoj stanuje još uvijek stražarska kućica. Policijsku zaštitu ima i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. No, obojica će uskoro ostati bez zaštite, najkasnije početkom studenoga.

Tajni podaci

Neslužbeno doznajemo da je Ranko Ostojić tijekom predizborne kampanje primio ozbiljne prijetnje te da je stoga policija procijenila da mu je zaštita nužna. S obzirom na to da su izbori iza nas, bojazni više nema.

Prema važećoj Uredbi o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, Zoran Milanović imao je pravo na zaštitu šest mjeseci nakon prestanka obnašanja premijerske dužnosti. U slučaju kada policija procijeni da je to nužno, ta se mjera može produljiti.

Zoran Milanović javno je rekao da je njegova obitelj dobivala prijetnje, na predizbornom skupu u Vukovaru su ga vrijeđali, a u Matuljima je jedan muškarac krenuo prema njemu govoreći mu da je šaka jada.

– Ja sam u ovom poslu dobio puno prijetnji smrću, ali živite s tim, dosad se nije ništa dogodilo – prokomentirao je Milanović taj incident. Milanoviću navodno odgovara što će se uskoro “riješiti” policijske zaštite.

Tajni je podatak koliko osoba u Hrvatskoj – izuzev onih kojima pripada na osnovi funkcije koju obnašaju – trenutačno ima policijsku zaštitu, do kada će ona trajati, na osnovi čega je povjerenstvo (koje se sastaje jednom mjesečno) odlučilo da nekome treba dati, produljiti ili ukinuti zaštitu. Osim predstavnika Ravnateljstva policije, u tom su povjerenstvu i predstavnici Sigurnosno-obavještajne agencije.

Na prvoj sjednici Vlade Tihomira Oreškovića uredba iz 2013. godine bila je izmijenjena tako što su u kategoriju štićenih osoba ušli i članovi obitelji potpredsjednika Vlade, u konkretnom slučaju Tomislava Karamarka i Bože Petrova. Sudeći po najavama, Vlada će ubuduće imati četiri potpredsjednika. I njihove će obitelji (supružnici, djeca, roditelji) automatski imati pravo na zaštitu.

Posao iz snova

Iz zavisti ili zato što je to zaista tako, policajci govore da je posao u Upravi za posebne poslove sigurnosti koja obavlja policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, ravan dobitku na lutriji.

Naime, zaposleni na poslovima štićenja osoba imaju plaćene prekovremene, dobivaju dnevnice, za upravljačem su luksuznih automobila, navodno ih osobe koje štite i počaste pa dnevnice i ne moraju trošiti.

Zlobnici kažu da policajci štićenim osobama glume taksiste, vozače koji se mogu zaustaviti gdje god hoće. No, u MUP-u naglašavaju da će sve dok postoji bojazan da bi nečiji život mogao biti ugrožen tim osobama pružati zaštitu.     

>> Prijavljeni napadači na SDP-ovce. Milanović: Da nije bilo osiguranja, branio bih se

Komentara 53

77
777CRO
15:01 27.09.2016.

Ostojic- jovanovic- milovanovic- stanimirovic- pupovac - grcic ... Ako Hrvatska drzava ikada postane pravna drzava ovi moraju odgovarati i to po zakonu ... Kriminal , izdaja , progon i ubistva hrvatskih branitelja ne mogu ostati bez kazne !

AN
Antunek232
15:08 27.09.2016.

Tko je autor svastike,gonit smradove dok ne kažu.

Avatar utunelu
utunelu
14:56 27.09.2016.

mislim si nap0isati ovih dana mail sdp-u...napisati cu im s perspektive izvana out kako izgleda njihova politika i sta je ona napravila svojom ideologijom 2011-2015.Znam da oni nece razumijeti do kud bi to islo da su oni ostali na vlasti,i da se razumijemo ne mislm da hdz divan bas naprotiv,ali ovo..nepodnosljivo ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije