Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državni vrh

Milanović sa suprugom na misi u Rijeci, Josipović u Zagrebu

milanović
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/11
25.12.2013.
u 11:43

Premijer je prisustvovao misnom slavlju u Rijeci, a Josipović u zagrebačkoj katedrali

Premijer Zoran Milanović u društvu supruge Sanje i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela prisustvovao je božićnom misnom slavlju u Rijeci, u katedrali Svetog Vida.

Uz premijera i riječkog gradonačelnika misi je prisustvovalo mnoštvo građana kojima je nadbiskup Ivan Devčić poručio kako 'Treba promovirati jedinstvo u različitosti. Bog nas cijeni takve kakvi jesmo'.

Predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom nazočio je božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali koju je predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

Komentara 108

Avatar Anti-NWO
Anti-NWO
12:24 25.12.2013.

Molio bi vas da nas ne uznemirujete ovakvim vijestima na ovaj svet i častan dan jer njima Božić uistinu ništa ne predstavlja osim protokola kojeg moraju"odraditi"..Sretan i blagoslovljen Božić svima!

DU
Deleted user
13:21 25.12.2013.

Dakle kad je Isus jednom prigodom došao na objed kod nekog farizeja, promatrajući kako uzvanici biraju prva mjesta, kaza im prispodobu: "Kada te tko pozove na svadbu, ne sjedaj na prvo mjesto da ne bi možda bio pozvan koji časniji od tebe, te ne dođe onaj koji je pozvao tebe i njega i ne rekne ti: `Ustupi mjesto ovome.` Tada ćeš, postiđen, morati zauzeti posljednje mjesto. Nego kad budeš pozvan, idi i sjedni na posljednje mjesto pa, kada dođe onaj koji te pozvao, da ti rekne: `Prijatelju, pomakni se naviše!` Bit će ti to tada na čast pred svim sustolnicima, jer - svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen." (Luka 14:8-11). Danas sam na Sv. Misi već po običaju vidio obilje naroda koji se skupio u Crkvi. Bilo je puno više ljudi nego mjesta za sjedenje, pa su mnogi ostali stajati. To se dogodi uglavnom još samo za Uskrs. I koliko got to možda smetalo ljudima koji na Sv. Mise idu redovito i koji sudjeluju aktivno u aktivnostima Crkve, te su isti možda danas ostali stajati, ipak bi trebali barem pokušati biti radosni da se makar o tim danima u Crkvi skupi toliko ljudi. Jer je to opet iznova prilika da Svjetlo od Boga nama poslano obnovi i ugrije srca i onih koji se, dakle, u Crkvi nađu tek samo o tim danima, i kojima možda kroz ostatak vremena od Božića do Uskrsa i dalje opet do novog Božića to Svjetlo oslabi. Svima vama želim mir i svako dobro o ovom danu.

DR
drugPlenky
12:10 25.12.2013.

I nije ga sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije