Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preopušteni ministri

Milanović i Čačić nasmijali se uoči najavljivanja poskupljenja

milanović, čačić (1)
Foto: PIXSELL
1/3
27.04.2012.
u 15:05

Radimir Čačić: Shit happens! Slavko Linić Mrsiću: Najbitnije da proguraš j.... zakon!

Nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice danas poništila imenovanje Sanje Kalambure na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za komentar je bio upitan i Radimir Čačić. HNS se, naime, prozivalo zbog Srećka Ferenčaka kojeg je Čačić imenovao u NO Janafa unatoč nepravomoćnoj presudi za gospodarski kriminal. Ministricu Holy proziva se jer je imenovala Kalamburu unatoč optužnici koja je podnesena protiv nje.

– Je, to je isto i ostajem pri onome što sam ranije rekao. Trebalo ju je povući, pa povučena je – odgovorio je Čačić pa je, na inzistiranje novinarke Nove TV da potkrijepi komentar, sa smiješkom odgovorio: "Pa slušajte, shit happens".

Linić i Mrsić u neformalnom razgovoru

Kamere Nove TV ulovile su i razgovor ministra Slavka Linića i Miranda Mrsića, koji su prije sjednice Vlade komentirali donošenje jednog zakona.

– Sve je okej. Najbitnije je da ti proguraš taj j.... zakon... i da možemo početi pregovore – rekao je Linić, na što mu je Mrsić odgovorio: "Je, je".

Nije poznato na koji zakon je Linić mislio.

Milanović i Čačić sa smiješkom oko poskupljenja

Inače, na početku rasprave o poskupljenju, premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade najavio je da će se razmotriti četiri prijedloga koji se odnose na poskupljenje plina, a potom dao riječ potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću da objasni svaku točku.

– Točka 11 i točka 12 su dvije točke koje sasvim sigurno neće izazvati veliko oduševljenje hrvatske javnosti – krenuo je Čačić, na što ga je Milanović prekinuo upozorivši ga: "Nisam vam radi toga odmah dao riječ".

Na to se Čačić nasmijao i rekao: "Ne, ne, ne mislim da je to tako. Nisam to želio reći, nego sam želio reći da se radi o dvije točke koje su jedna iza druge, obje su vrlo ozbiljne, a hrvatska javnost je izuzetno senzibilizirana na to s razlogom", branio se Čačić. A potom krenuo objašnjavati zašto je Vlada odobrila poskupljenje struje i plina.   

– Ono što je možda dobro da u spektru loših vijesti, ove dvije su zadnje dvije takve – pokušao je Čačić utješiti javnost.

Poslušajte kako su Milanović i Čačić najavili točke dnevnog reda na sjednici Vlade o poskupljenju energenata:

Komentara 168

BA
barbaizamerike
07:50 28.04.2012.

kako je pocelo izgleda da ce hrvati ponovo u emigraciju.poskupljenja kriza nezaposlenost itd

ZX
zark x
07:51 28.04.2012.

Moze narod izdrzati i ova poskupljenja. Evo zasto. Popularnost naseg najdrazeg vodje druga Milanovica je iznad 60% ( po Bagi). a naseg antifasista Presjednika je 78% Znam da vi koji ne kukuricete ne vjerujete u te brojke, ali to tjednoo izlazi iz nasih centara jednoumlja.

Avatar million
million
21:58 27.04.2012.

Hercegovac , bravo ! hahhahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije