Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK PREPUCAVANJA

Ured Predsjednika u najnovijem priopćenju: Premijer ne govori istinu

Zagreb: Predsjednik nastavlja verbalni sukob s premijerom Plenkovićem
Robert Anic/PIXSELL
25.10.2020.
u 14:52

- Još jedna prigodna neistina koju predsjednik Vlade „framea“ - računajući valjda da svi imaju kratko pamćenje – neće promijeniti povijest koja kazuje kako je njegova uloga u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji bila i ostala na razini pariškog prognanika - poručio je predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je demantirao izjavu premijera Andreja Plenkovića i tako nastavio polemiku koja traje već tjednima. Ovaj put predsjednik je istaknuo da Plenković ne govori istinu te da "HDZ nije dopustio da Zoran Milanović vodi Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU".

- Kako neistina koju je iznio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ne bi postala, njemu sigurno razumljiv, medijski „frame“ - neistina kako je predsjednik Republike Zoran Milanović odbio voditi Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU dok je bio predsjednik SDP-a i lider oporbe - Ured predsjednika rado će predsjedniku Vlade još jednom osvježiti memoriju. Jer, kako i sam govori, važno je da hrvatska javnost to zna.

Zoran Milanović bio je kandidat svoje tadašnje stranke za predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, ali Hrvatski sabor je izabrao Vesnu Pusić i to sa 84 glasa saborskih zastupnika među kojima su, donoseći presudnu većinu, bili i zastupnici njegove stranke, HDZ-a. Ili ni taj HDZ Andrej Plenković ne priznaje kao svoj? Suzdržanih je bilo 53. Dobro? Predsjednik Republike, tada predsjednik SDP-a, upozoravao je kako bi Nacionalni odbor trebao voditi predsjednik najjače oporbene stranke jer, kako je tada govorio, "to jamči stabilnost Saveza za Europu", „ta funkcija ima dalekosežniji simbolični značaj“, a bez toga „Nacionalni odbor gubi politički značaj i smisao“.

Volju HDZ-a, koji nikako nije dopustio da lider oporbe vodi Nacionalni odbor, Zoran Milanović nije mogao promijeniti, ali i on i SDP ostali su u Savezu za Europu jer su to bili državni poslovi važni za Hrvatsku. To je istina. A još jedna prigodna neistina koju predsjednik Vlade „framea“ - računajući valjda da svi imaju kratko pamćenje – neće promijeniti povijest koja kazuje kako je njegova uloga u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji bila i ostala na razini pariškog prognanika - stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

 

>> Milanovićeva konferencija za medije

Komentara 183

ST
stefj
15:30 25.10.2020.

Ovo je bilo kratko i jasno, rekao je sve što treba... Šteta što novinari ne vide i provjere činjenice, pa onda s time izađu pred Plenkovića. Očito se ne žala zamjeriti... Šteta što pitanja koja postavlja Milanović novinari ne razumiju, pa onda da "masiraju" vladu s njima... Npr. zašto svi članovi povjerenstva za avione nemaju dovoljne sigurnosne ovlasti, tj. sigurnosne provjere? Ili zašto je osnovana neke koordinacije, tj. paradržavna tijela u kojima su ljudi za koje je pristanak morao dati i predsjednik?... Ima tu još pitanja, no novinarima je bitnije da istaknu atribute kojima se časte...

HE
Hejterkojimrzisve
15:47 25.10.2020.

Samo ga vuzgi, Zorane.Istina je na tvojoj strani! Neka narod vidi koji je Plenkovic lazov i muckaros!

RU
Rubikon
15:27 25.10.2020.

Zoki lupa ali u sridu razotkriva anemicnog samo tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije