Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao ovrhe

Milanović: Građani su opet prepušteni na milost i nemilost banaka

Zoran Milanović nastavio verbalni sukob s Plenkovićem
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
20.10.2020.
u 14:12

Gospodarske posljedice pandemije još su nesagledive, ali socijalne su opipljive i traže hrabre poteze Vlade bez udžbeničkih alibija. Najmanje što Vlada može učiniti jest produljenje moratorija, kaže predsjednik.

Predsjednik Zoran Milanović na svom Facebook profilu komentirao je kraj moratorija na ovrhe te apelirao da ga Vlada produlji.

"Kraj moratorija na ovrhe jučer je stotine tisuća hrvatskih građana opet prepustio na milost i, puno češće, nemilost vjerovnika među kojima uvijek prednjače financijske institucije, banke. Preuzete obveze, kako reče Vlada, moraju se izvršavati, ali izvanredne okolnosti u kojima živimo već mjesecima i zbog kojih je moratorij uveden nisu nestale i, sada je izvjesno, trajat će još mjesecima. U situaciji kada ni sama država ne može izvršavati sve preuzete obveze, kako to vidimo u slučaju neplaćanja dugova prema dobavljačima lijekova, blokirani građani imaju pravo očekivati od države zaštitu ili barem poštenije i pravednije rješenje", naveo je Milanović te dodao:

Video – Milanović ponovno uzvratio Plenkoviću: “Ne znam što znači relativizirati funkciju predsjednika, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje”

 

"Dužnika koji ne može plaćati ratu stambenog kredita nije pravedno stavljati u isti ovršni rang s ljudima koji duguju desetke milijuna kuna. Ako ih banke jednako tretiraju, država ne može i ne smije. Ponavljam, situacija nije redovna, a u takvim situacijama na scenu stupa Vlada. Kada su banke stavile financijsku omču zvanu švicarski franak tisućama obitelji oko vrata, Vlada je pokazala da ih se ne boji i da su joj građani na prvom mjestu. Gospodarske posljedice pandemije još su nesagledive, ali socijalne su opipljive i traže hrabre poteze Vlade bez udžbeničkih alibija. Najmanje što Vlada može učiniti jest produljenje moratorija – i to socijalno promišljeno – do pronalaska trajnog rješenja", stoji u objavi.

Ključne riječi

Komentara 68

DU
Deleted user
14:39 20.10.2020.

Gosp Orsat Miljenic je za vrijeme Vašeg sefovanja iskreirao Zakon o ovrhama koji je generirao eksploziju ovrha. Pitajte ga, tu je kraj Vas. I zato bolje ne igrati se populizma na taj način

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
15:02 20.10.2020.

Kod mene nastaje jedan drugi dojam. Da su građani prepušteni na milost i nemilost bedastih komentara i izjava jednog "predsjednika"!

NE
Neo001
17:09 20.10.2020.

Najgori premijer sa kukulele bagrom na svijetu, zadužio državu za 100 milijardi i za toliko još opljačkali. Da su nam ti novci sa svim ovim nevoljama ne bismo imali financijskih problema. U francuskoj republici takvi zlotvori su išli na giljotinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije