Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rh ima šanse

Milanović: Da me sad pitate hoću li biti Švicarska kolebao bih se

Zoran Milanović,sućut Šprem (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
08.10.2012.
u 19:06

Ne bih se mijenjao s velikom većinom zemalja oko nas i nekim u Europskoj uniji jer Hrvatska ima bolje potencijale, rekao je premijer za RTL Danas

– Za mene je obilježavanje Dana državnosti nepotrebno jer prema Ustavu Hrvatska svoju državnotvornost i tradiciju vuče još od 7. stoljeća. Prema tome, državnost imamo. Trebali bismo slaviti Dan neovisnosti jer je to perfektuacija te državnotvorne niti, no moramo se uskladiti koji bi to točno datum bio – rekao je premijer Zoran Milanović u intervjuu za RTL Danas. 

– Ja nemam ambicije ući u povijest. Ne želim da nas ljudi pamte po nečem lošem, nego dobrom. Želim da nas pamte po kvaliteti, pomaku u novijoj hrvatskoj povijesti. Kao države u kojoj se poštuju pravila. No, malo pretenciozno je govoriti jer sam tek počeo ovaj posao – kazao je govoreći o tome što želi da se pamti kao ostvarenje njegove Vlade.

Milanović je za RTL rekao da se ne boji Antikukuriku koalicije jer je sve to legitimna politička utakmica, ali je naglasio kako se Kukuriku koalicija sprema za lokalne izbore. Komentirajući slučaj Antešić premijer je rekao da za to on preuzima odgovornost jer "čovjek je otišao u mirovinu prije godinu dana, kada nije bio na listi SDP-a. Čovjek nije udomljen, čovjek nije tražio da dođe u Zagreb... Čovjek je iskoristio svoje zakonsko pravo kada je on smatrao da je njegova politička karijera gotova, no ja sam mislio kako on ima iskustva i ja sam ga pozvao. Propust i pogreška je moja", komentirao je situaciju oko Zdenka Antešića.

Premijer je komentirao i dobnu granicu za umirovljenje. – Za mene je dobna granica za umirovljenje 65 godina. Ovdje je trenutno gospodarska kriza uvjetovala takav prijedlog. Prvom prilikom, kada malo predahnemo i budemo imali novac, jer novca sada nema, plaće će biti već učiteljima, nastavnicima i profesorima– izjavio je i dodao kako se ovdje ne radi o štednji jer nemamo od čega štedjeti. – Trošimo tuđi novac – naglasio je.

– No, ipak ne bih se mijenjao s velikom većinom zemalja oko nas i nekim u Europskoj uniji jer Hrvatska ima bolje potencijale. Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se. Naprosto, prevelik je izazov. Imamo velike šanse – zaključio je premijer za RTL Danas.

Komentara 100

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:02 09.10.2012.

DA....da......Švicarska nema što Hrvatska ima.....Milanovića....Čudo od potencijala.

ZZ
Zagreb Zagreb
18:37 09.10.2012.

Milanović: "Da me sad pitate hoću li biti Švicarska kolebao bih se" Pokusavam bez uspjeha shvatiti smisao te Milanovićeve recenice, sto li znaci ta recenica? Sto li je on studirao i kako je prolazio ispite? Da li cemo ikad odod Milanovica cuti nesto sto ima smisla, logike, pameti? Da li ta recenica znaci da sada Milanovic misli da je on Hrvatska?????

SS
-smijmo se-
18:25 09.10.2012.

09.10.2012. u 18:20h BUZZ OFF je napisao/la: 09.10.2012. u 17:44h -smijmo se- odličan si mi !!!!!! jesi li ti jumper? got2get ------------------------------- Bio sam i zamisli niti tamo nemaju "stručnjake" kao u našoj Vladi!!! . ha, ha, ha, ha, ha,, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije