Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićno primanje Srpskog narodnog vijeća

Milanović čestitao Božić, no nije došao

Zagreb: Božićni prijem Srpskog narodnog vijeća i VSNM Grada Zagreba
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/19
06.01.2020.
u 22:11

Prošle godine novčić, koji simbolizira sreću u nadolazećoj godini, pronašao je Milan Bandić, a ove godine snimatelj RTL Televizije Predrag Vekić Peđa

Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine (VSNM) Grada Zagreba organizirali su tradicionalni svečani prijem u povodu proslave pravoslavnog Božića kojem su nazočili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, Anka Mrak-Taritaš. Stjepan Mesić, Ivan Vrdoljak, kao i diplomatski zbor u Hrvatskoj te mnogi poznati iz političkog, javnog i kulturnog života. Iako je bio najavljen dolazak novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, on je svoj dolazak otkazao u zadnji tren te čestitao Božić vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru te je na svom Facebook-profilu, između ostalog, napisao “Neka božićne poruke mira i ljubavi ispune vaše domove u godini pred nama. Hristos se rodi.

”Na domjenku se nije mogla izbjeći aktualna politička tema, pobjeda Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima te stanje u HDZ-u: – Mi ćemo provesti analize sa svrhom, ne pronalaženja krivca, nego razloga. Cilj tih analiza jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazao kao nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo na parlamentarnim izborima. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je novoizabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, poručivši da je uvijek spreman na suradnju ako Milanović to bude želio.– Čestitka pobjedniku. Najpametniji nauče iz tuđih grešaka, a manje pametni iz svojih grešaka – kazao je Bandić.

U obraćanju predsjednik SNV-a Boris Milošević ukazao je na probleme srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Spomenuo je brojne slučajeve napada na nacionalnoj razini, poput napada na srpske vaterpoliste u Splitu i premlaćivanja sezonskih radnika na Braču. No, istaknuo je kako nisu svi jednaki.– Sjetimo se i djevojke koja je pružila ruku vaterpolistima da izađu iz mora, kao i svih onih koji su branili svoje prijatelje Srbe. To su pravi heroji – kazao je Milošević.

U nazočnosti visokih predstavnika Srpske pravoslavne crkve, mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija Perića, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te predstavnika Vlade, svečano je prelomljena česnica, tradicionalna pogača u kojoj se nalazi novčić. Prošle godine novčić, koji simbolizira sreću u nadolazećoj godini, pronašao je Milan Bandić, a ove godine bio je to snimatelj RTL Televizije Predrag Vekić Peđa. Svečano su dodijeljene i godišnje nagrade SNV-a, a ceremonija je završena tradicionalnim pojanjem svećenika i đakona Crkve. 

Komentara 3

ZI
zip123
11:32 07.01.2020.

A zasto bi trebao doci.Poanta je da je cestitao.

MI
mile88
08:17 07.01.2020.

Mir Božji,Hristos se rodi!

PO
pozornik66
22:23 06.01.2020.

Spava malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije