Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori

Milanović bi sučeljavanje na TV-u, Komadina pred SDP-om

Milanović Komadina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.03.2016.
u 07:00

Šefovi dvaju stožera pokušat će se dogovoriti danas na sastanku, no sudeći prema različitim koncepcijama, šanse su za to male

Hoće li doći do TV sučeljavanja dvojice kandidata za šefa SDP-a, Zorana Milanovića i Zlatka Komadine, pitanje je koje bi danas, na sastanku šefova obaju stožera, moglo dobiti odgovor.

No šanse su, jasno je već sada, iznimno male. Stožer Zlatka Komadine i dalje inzistira na sučeljavanju pred članstvom, dok Milanović želi isključivo TV sučeljavanje koje SDP-u nudi šest TV kuća: Jabuka TV, N1, Nova, HRT, Kanal Ri i Dubrovačka televizija te Jutarnji list.

– Izbori u najvećoj oporbenoj stranci od iznimnog su interesa javnosti, a TV debate kandidata najviši su izraz demokratske političke kulture. SDP je tu i zbog građana. Dužni smo javnosti se predstaviti kao kvalitetna alternativa našim političkim suparnicima kojima ćemo poslati poruku da, bez obzira na trenutne unutarstranačke rasprave, nema dezintegracije SDP-a. Jaka smo stranka koja zaista treba biti primjer otvorenosti, transparentnosti i jasnoće u izražavanju stavova i razmjene mišljenja – napisao je Milanović na Facebooku i još jednom pozvao Komadinu da debatu održe na jednoj od televizija. U suprotnom stožeru odgovaraju kako oni ne bježe od sučeljavanja pred TV kamerama, ali i dalje inzistiraju da to bude pred članovima SDP-a koji bi, tom prilikom, i sami sudjelovali u sučeljavanju.

– To je nešto što dugujemo članstvu, to je dug demokracije. I ključno je pitanje plaši li se netko članstva kada to odbija – pita se Rajko Ostojić, šef Komadinina stožera. Dodao je kako će na današnjem sastanku otvoriti i druga pitanja koja treba riješiti, poput dočeka rezultata unutarstranačkih izbora. Komadinin tim, naime, želi da se 2. travnja organizira zajednički doček rezultata u središnjici stranke na Iblerovu trgu. Komadina želi i da on i Milanović upute zajednički apel u kojem bi osudili grubu retoriku u kampanji te da se održi sjednica Predsjedništva i tako pokaže jedinstvo. 

>>Milanović: Nikad nisam bježao od sučeljavanja, još jednom pozivam Zlatka na TV debatu

>>Daju li Milanović i Komadina olako obećanja ili drže do svoje riječi? Ovo će pokazati!

Komentara 26

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
07:55 23.03.2016.

sučeljavanje na htv-u? ... ma nemoj molim te... od kad to unutarstranačka prepucavanja treba prenositi javna televizija? ... za koju se to drugu stranku činilo?... plati, pa se reklamiraj, lopovi partijski

Avatar nekakav
nekakav
07:29 23.03.2016.

zoki se grčevito bori za vlast u sdp-u. ide tako daleko da će svo prljavo rublje stranke istresti na televiziji, uživo. samo, on je samo bivši premijer, najneuspješniji u našoj povijesti. što nas sad treba mučiti, i to na javnojnoj televizji, svojim uvredama, optužbama, deranjem? zašto on uopće tolko viče i vrijeđa? ne pokazuje ni trunku obrazovanja. niti ophođenja s ljudima mu nisu bliska. strašno što njegova žena prolazi s njime. u 4 godine njegovog carevanja nije izustila ni jednu riječ. osim u potrebi rezanja kruha na tanje šnite. baš su prava hrvatska obitelj. cro kremenkovi. ajd, zoki, odi, nemoj se više pojavljivati.

FU
furest
07:22 23.03.2016.

Milanovic se treba prvo suociti s onih 50000 iseljenih samo u njemacku samo zadnje godine njegovog bajnog premjerstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije