Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik u međimurju

Milanović: Ako se Vijeće za obranu ne održi, siguran sam da će Ustavni sud reagirati

Delnice: Milanović na obilježavanju 30. godišnjice Specijalnih postrojbi HV
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/15
19.05.2021.
u 13:16

Predsjednik je obišao proizvodne pogone 'Šestan-Busch' u Prelogu te održao sastanak s Upravom

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Međimurju. Posjetio je tvrtke iz Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije. Tom prilikom obišao je proizvodne pogone 'Šestan-Busch' u Prelogu te održao sastanak s Upravom.

Predsjednik je obišao i 'Čateks' u Čakovcu i 'Jelen Professional' u Belici.

Novinari su ga prvo pitali o sastanku koji je načelnik glavnog stožera Oružanih snaga jučer imao s premijerom Plenkovićem vezano uz nabavu borbenih aviona.

- Prenio mi je, ali prenio je kao vrhovnom zapovjedniku. Jučer sam malo bio predirektan, nije dobro da se tako s nečijim radnim vremenom raspolaže. Nadam se da će premijer uskoro odlučiti. Ne znam, ja sam poslao dopis jučer, da to bude 28. na Dan oružanih snaga, prije toga bi trebalo održati sjednicu Vijeća za obranu. Ako se ne održi, onda će Vlada donijeti odluku bez toga, siguran sam da će ustavni sud reagirati - rekao je.

Upitan je i u izboru predsjednika Vrhovnog suda, odnosno Zlati Đurđević.

- Vidjet ćemo u Saboru kad dođe u oči i oči s ljudima koji su je pokušali diskreditirati. Neke stvari u Hrvatskoj nakon te rasprave više neće biti iste. Gledajte pa ćete vidjeti - kazao je.

Nije htio komentirati je li vrijeme za rekonstrukciju Vlade.

- To su njegove stvari. Vlade funkcioniraju na razne načine, Plenković je ostvario većinu koja ga podržava - kazao je.

Ponovio je da mu je svejedno koji će se avioni izabrati.

Upitan je i da komentira Euroviziju jer su ga mnogi Hrvati jučer 'zvali u pomoć'.

- U engleskom riječniku kraj riječi fraud (prijevara) piše Eurosong. Glavu gore, pred našom pjevačicom Albinom je ozbiljna karijera - rekao je.

Ključne riječi

Komentara 6

GE
geler203
13:28 19.05.2021.

Gospodine predsjedniče, ovo je najbolji vic o Ustavnom sudu koji sam čuo.

JU
JugoslavVeliki
13:22 19.05.2021.

Plenki koji je beta muškarac se boji stati pred alfu Milanovića. Desničari su često bete pa se udružuju u čopore jer se tamo osjećaju sigurnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije