Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica u Slavonskom Brodu

Milanka Opačić: O gladnoj djeci trebaju skrbiti i udruge i ministarstvo

Milanka Opačić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
20.03.2015.
u 18:15

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u Slavonskom je Brodu posjetila udomiteljsku obitelj Balinčić kojoj je, zajedno s predstavnicima UNICEF-a, uručila donaciju.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u Slavonskom je Brodu posjetila udomiteljsku obitelj Balinčić kojoj je, zajedno s predstavnicima UNICEF-a, uručila donaciju.

Naime, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, UNICEF je donirao opremu za djecu iz 87 udomiteljskih obitelji u Hrvatskoj koje skrbe o djeci do tri godine. Obitelj Balinčić udomljuje troje djece.

- Radimo na tome da što manje djece ide u instituciju. Smatramo da je udomiteljska obitelj puno bolje okruženje od institucije, kada prava obitelj ne funkcionira. U skladu s tim otvorili smo i 30 stambenih zajednica, za djecu bez roditeljske skrbi - rekla je ministrica Milanka Opačić.

Komentirajući kritike o neprimjerenom načinu skrbi za gladnu djecu Hrvatske, ona je istaknula kako njezino ministarstvo svake godine daje oko 3,5 milijarde kuna za socijalna prava građanima. Od tog iznosa ove godine 74 milijuna kuna idu za jednokratne novčane pomoći. Dodala je kako stav da njezino ministarstvo ne bi trebalo raspisivati natječaje za udruge, jer o gladnoj djeci ne bi trebale skrbiti udruge, nego Vlada, predstavlja nerazumijevanje socijalne skrbi u Hrvatskoj

>> Slijepima sva pomoć i u Osijeku 

>> "Nemamo trenutno novca za supružnike njegovatelje"

Komentara 4

DU
Deleted user
19:12 20.03.2015.

U rubrici "Hrvatska", od deset vijesti, tri su na temu drugarice Opančić.

L0
luena 01
20:28 20.03.2015.

Hrvatska je puna udruga ,udruga ova udruga ona a sve su osnovane samo za sebe i ljude koji su na celu tih udruga i u tim udrugama uhljebljeni,spoznali su gdje i kako najlakse doci do novca a da se ne umoris.... Prestanite vise sa kojekakvim udrugama i prestanite ih financirati novcem iz drzavnog proracuna... Nek se same financiraju preko donacija pa ce te vidjet kako ce se pocet gasit tzv.udruge jedna za drugom.... Inace se sa malo toga slazem kako Opacic radi i sto radi ,ali ovaj put je u pravu,drzava treba da se brine za napustenu i gladnu djecu ...

NV
novo vriijeme
22:16 20.03.2015.

Kako je moguće da država Hrvatska ima gladnu djecu. Nismo mi Biafra ili Somalija, od 1945 nije bilo gladnih i sada u sred EU, 2015 ljudi lete na Mars a u Hrvatskoj se pojavljuju prva gladna djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije