Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVIDI

Kujundžića istražuje DORH, policija i USKOK: 'Upali su u bolnicu, sve se češlja'

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.02.2020.
u 23:44

Nadležni organi navodno provjeravaju tvrtku Smart Medical d.o.o. koju je Mrkša osnovao 2016., samo dva mjeseca nakon što je Kujundžiću započeo ministarski mandat.

USKOK, DORH i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata.

U tijeku prikupljanje dokumentacije

Kako doznaje Jutarnji list, izvidi su počeli neposredno prije Kujundžićeve smjene i to temeljem napisa o imovinskoj kartici sada bivšeg ministra, a najviše pozornosti pridaje se na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić, zbog činjenice da su kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, koja je bila u vlasništvu Tatjane Kujundžić.

Naime, ovim izvidima se opet počela aktualizirat priča o tvrtki Zidni vrt i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava tijekom mandata Milana Kujundžića imala ugovore sa zastupnikom Olympusa Nevenom Mrkšom, te se u to doba govorilo kako zbog prijateljskih poslova KB Dubrava dodjeljuje milijunske ugovore Olympusu, što su obje strane demantirale. 

Nadležni organi navodno provjeravaju tvrtku Smart Medical d.o.o. koju je Mrkša osnovao 2016., samo dva mjeseca nakon što je Kujundžiću započeo ministarski mandat. Naime, mediji su otkrili kako je u razdoblju između 2018. godine i 2019. godine isplaćeno 4,7 milijuna kuna tvrtki Smart Medical d.o.o.iz proračuna Ministarstva zdravstva. 

Djelatnici PNUSKOK-a su prošlog tjedna izuzimali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom, a istražitelji su bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su zatražili sve ugovore koje je ta tvrtka potpisivala s tom bolnicom.

Istražitelji su u tijeku prikupljanja dokumentacije i izvida, nakon čega će temeljem istih biti odlučeno postoji li osnova za daljnja postupanja. 

- Upali su u bolnicu, sve se češlja. Prije nekoliko dana bili su u uredu nasuprot ravnateljeve sobe te su tražili papirologiju i razgovarali s nekim odgovornim osobama - kažu izvori iz KB-a Dubrava za Jutarnji list, te su im kazali kako je USKOK razgovarao i s Editom Burčul, pomoćnicom ravnatelja za financije.

USKOK se, doznaje Jutarnji, bavi i revizijom iz 2011., kad je Kujundžić bio ravnatelj. U tom je periodu mimo natječaja nabavljeno robe u vrijednosti većoj od 70 milijuna kuna.

Predmet izvida navodno je i izgradnja dnevne bolnice za koju je KB Dubrava dobila 50 milijuna kuna, kao i vlasništvo nad kafićem u KB Dubrava. 

Video: Ministar Kujundžić na konferenciji za medije objavio da je dao mandat na raspolaganje premijeru

Komentara 7

BA
Barbasmora
23:53 18.02.2020.

Balkanci balkancu upali u bolnicu i cesljaju u potrazi za dokazima o tradicionalnim balkanskim poslovima...

Avatar __MAX__
__MAX__
01:47 19.02.2020.

Zasto to radi Policija kada znamo da je UNDEX HR bolji u istraznim djelatnostima. Placajmo Index a ne Policiju.

PA
paleontolog
07:29 19.02.2020.

lijepo, ali cemu se cita ista knjiga? znamo kako zavrsava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije