Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvorski režim

Gradonačelnik sam u ćeliji u Remetincu

13.08.2009., Zagreb - U Remetincu su gradonacelnik Bandic i uptavitelji zatvora potpisali ugovor o suradnji, o fizickim poslovima koje bi zatvorenici obavljali za Grad Zagreb. Miroslav Mihoci, ravnatelj uprave za zatvorski sustav, u obilasku je gradonacel
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/3
12.03.2015.
u 08:06

Soba u kojoj je smješten ima deset četvornih metara

Kada je lanjskog listopada bio uhićen u akciji Agram, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jednu je od 160 ćelija, koliko ih je ukupno u Remetincu, dijelio s još jednim istražnim zatvorenikom. Taj je suživot potrajao oko mjesec dana, nakon čega su za Bandića uslijedila tri i pol mjeseca slobode. A onda je u utorak, nakon što je USKOK proširio istragu u aferi Agram, gradonačelnik ponovno vraćen u zatvor. Sa smještajem u Remetincu drugi je put bio, reklo bi se, bolje sreće. Naime, Bandić je sada u ćeliji sam.

Takvih je jednokrevetnih soba, veličine oko deset četvornih metara, u Zatvoru Zagreb ukupno 30. U sobi ima krevet, metalni ormar, stol i stolicu. Sanitarni čvor također se nalazi u sklopu ćelije. Ali to što je trenutačno sam u sobi ne znači da će tako i ostati. Dogodi li se da u Remetincu kao prije nekoliko godina nastane gužva, jednokrevetna ćelija vrlo će se brzo pretvoriti u dvokrevetnu – montiranjem kreveta na kat na postojeći krevet u sobi.

Nakon uhićenja prošle godine Milan Bandić bio je odvezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici na liječnički pregled, i to zbog moždanog udara koji je odavno imao. Ovaj put takve liječničke skrbi za gradonačelnika nije bilo. Da bi i dalje bio u dobroj formi, poput ostalih zatvorenika ima pravo na dva sata šetnje dnevno. Ustajanje je u sedam sati, ručak u 13, a gašenja svjetala i televizora u 23 sata. Posjeti u trajanju od 20 minuta za istražne zatvorenike su ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom te prve i treće nedjelje u mjesecu, odnosno najmanje šest puta mjesečno.

>> Bandića sud vratio na dužnost gradonačelnika, a onda u pritvor

>> Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

Komentara 23

CO
corino
08:55 12.03.2015.

30 god robije a porodici 500 god zabrane rada u javnim službama . kumovima 750 god.

Avatar utunelu
utunelu
08:38 12.03.2015.

kume na sta si spao pogedaj se gdje zivis u rupi od 10 m2 s ubojicama pedofililima i ostalim ljudskim smecem.A kume miki pa zar nije krade i ubojstvo jedan te isti grijeh..moj mico jesi besmislen,,ali znas st cu ti reci beskrajno mi je drago a znas zasto zato sta sam na svojoj kozi probao sta znaci imati posla s likovima koji su ti dali lovu za protuzakoniti biznis..da da milana ne zna uskok ni pola kako si drpao i uzimao proviziju

DU
Deleted user
08:23 12.03.2015.

Kaj se tiče Bandić Mikija i sličnih "humanista" i pučkih "usrećitelja" (npr. Sanader dr. Iveka), vjerojatno još uvijek vrijedi poslovica da nisko pada onaj tko leti visoko. Jako su tvrdokorne te poslovice. Kako god bilo, ni jednomu od takvih ne bih htio biti u koži pa bio u Remetincu u ćeliji sam. Duboko sam uvjeren u to da je puno ljepše i udobnije sjediti u vlastitoj rupi i uz ženu koja ne prestaje kvocati po cijeli dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije