Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulminacija sukoba Milana Bandića i bivšeg predsjednika Mesića

Milan Bandić prijavio Sašu Mesić Državnom odvjetništvu

sasamesic
Boris Ščitar/Pixsell
24.02.2010.
u 17:54

Zagrebački gradonačelnik sumnja da je Saša Mesić zloupotrijebila položaj i ovlasti kao predsjednica uprave Termi Zagreb, zajedničke tvrtke Grada i Ine.

Gradonačelnik Milan Bandić Državnom je odvjetništvu početkom tjedna poslao prijavu protiv Saše Mesić, predsjednice uprave Termi Zagreb, doznajemo od vrlo pouzdanog izvora bliskog zagrebačkom gradonačelniku.

Teško optužila Bandića

Kćer bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prijavio je zbog osnovane sumnje da je prekršila zakon zloupotrijebivši položaj i ovlasti kao predsjednica uprave Termi Zagreb (zajedničke tvrtke Ine i Grada).

Podsjetimo, Bandić je šefu Kontrolnog ureda Mirku Heraku naredio istragu u kojoj je Herak od Saše Mesić zatražio izvještaj o svim odlukama koje je donijela, uključujući poslove vezane uz javnu nabavu, zapošljavanja, investicije te bankovne izvode. Kako mu Saša Mesić nije dostavila niti jedan dokument, naš izvor kaže da je Herak sastavio općenitu prijavu u kojoj iznosi sumnje da je predsjednica uprave Termi prekršila zakon jer je odluke donosila sama, bez supotpisa drugog člana uprave Davora Havraneka. Dodaje da bi prijava bila mnogo konkretnija da je Herak vidio tražene dokumente. Našlo bi se tu, tvrdi naš izvor, i neovlaštenog korištenja potpisa, sklapanja štetnih ugovora...

– Nevjerojatno je njeno ponašanje. Iako nam je skupština Termi Zagreb dopustila pristup svim informacijama koje nas zanimaju, Saša Mesić uporno odbija suradnju. Svejedno, naša istraga ide dalje – rekao je Herak i dodao da uskoro očekuje poziv iz DORH-a.

Sukob Milana Bandića i bivšeg predsjednika očito se prelama preko Mesićeve kćeri. Vjerojatno svjesna da ju je Bandić već prijavio DORH-u, Saša Mesić je sukob dodatno zaoštrila izjavivši da je Bandić može skloniti jedino “ako je prebiju kumovi koji su prebili bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića kad im je stao na put”. Tako je gradonačelnika Milana Bandića de facto optužila za napad na Rađenovića. Bandić joj danas nije uzvratio rekavši samo da takva razina komunikacije ne zaslužuje komentar.

– Pitate me jesam li malo pretjerala. Nisam! Ako Bandić mene može staviti u kontekst s navodnim novčanim malverzacijama u Termama, mogu i ja njega spominjati u kontekstu napada na Rađenovića – rekla nam je danas Saša Mesić koja i dalje tvrdi da je sve odluke donosila u skladu sa zakonom. Upravu Ine, tvrtke koja je Sašu Mesić postavila u upravu Termi, zamolili smo za komentar njene izjave u kojoj gradonačelnika povezuje s premlaćivanjem Rađenovića.

Ina bez komentara

– U Ini je, neovisno o Gradskom kontrolnom uredu, u tijeku interna revizija poslovanja Termi Zagreb te se pregledavaju svi dokumenti bitni za poslovanje društva. Uzevši u obzir ove činjenice, ne možemo komentirati ni davati detaljnije informacije o ovom slučaju – piše u Ininu odgovoru.

Komentara 100

HR
hrvatska
09:15 25.02.2010.

Valjda bu i tata uskoro na sudu

BO
bomba
09:22 25.02.2010.

Tko će sad pričati viceve, Rtipe ili Saša?

M1
marin_11
19:22 24.02.2010.

I taticu, i taticu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije