Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZGROŽEN TRANSPARENTOM

Milaković: Trebalo je imati dobar želudac i biti dio vladajuće većine u proteklom mandatu

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
13.06.2020.
u 16:00

Ukazao je i na ispisivanje pozdrava ZDS od strane BBB-a u Vukovaru u prisustvu policije prije mjesec dana kao i na premijerovo Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću za koje kaže da je predstavljalo samo kupovinu vremena i pokazalo kako izgleda kada ne želite riješiti problem.

Povodom poruke BBB-a upućene na račun građana srpske nacionalnosti zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković, koji je i predsjednik Demokratskog saveza Srba (DSS), istakao je kako je zgrožen „odvratnom porukom navijačke grupe BBB-a osvanulom u javnosti“.

Prema njegovim riječima ta poruka predstavlja korak dalje u iskazivanju mržnje i netrpeljivosti na nacionalnoj osnovi u hrvatskom društvu te da ne zna hoće li to biti dovoljno da državne institucije nešto poduzmu.

- Nije ova grupa u tome usamljena jer u brojnim porama društva postoje njihovi istomišljenici koji u svojim sferama utjecaja itekako vode računa da domoljubni antisrpski sentiment živi i bude proveden u djelo. Zato ne čudi odnos prema ćirilici u hrvatskom društvu niti sve manji broj Srba u administraciji niti asimilacija i nestanak na mnogim područjima, nekad konstitutivnog naroda u Hrvatskoj, rekao je Milaković.

Dodaje kako, nažalost, niti državne institucije nisu bile dio rješenja nego su unijele dodatnu pomutnju podsjećajući na zadnje odluke Visokog prekršajnog suda „koji ima razumijevanja za ustaški pozdrav“.

Ukazao je i na ispisivanje pozdrava ZDS od strane BBB-a u Vukovaru u prisustvu policije prije mjesec dana kao i na premijerovo Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću za koje kaže da je predstavljalo samo kupovinu vremena i pokazalo kako izgleda kada ne želite riješiti problem.

-Trebalo je zaista imati „dobar želudac“ i biti dio vladajuće većine u proteklom mandatu. Jedino što bar malo raduje, to je da postoje i oni koji ovakvo stanje hrvatskog društva iskreno vide kao problem te bi da su u prilici isto i mijenjali pa i promjenom zakonodavne regulative što je prijeko potrebno, kazao je Milaković.

Ključne riječi

Komentara 5

TA
Talleyard
10:06 14.06.2020.

Naša je sramota da su pripadnici naroda sjede u Hrvatskom saboru, naroda koji je učinio strašne zločine od 1918.nad hrvatskim narodom., opljačjkao se materijalno i nematerijalno, na bratualna način posrbljivao Hrvate, a Hrvati koji su oduvjek na području Vojvodine ii srbije, koji su lojalni,i ponižavani, pljačkani i danas nemaju svoje predstavnike

FU
furest
22:24 13.06.2020.

nijednom pripadniku manjine nije nista uskraceno, imaju 8 zagarantiranih mjesta u saboru ,dobivaju novce, ne istrazuje im se proslost , dobivaju sve cak i vise nego vecina , i sad se tu oni pricaju o nekim natpisima a tko zna tko ih je napisao

DJ
djmoslav
15:40 15.06.2020.

Tocno druze cetnice trebalo je nama Hrvatima imati dobar zeludax i gledati kao nam vi sjedite u vladi ali nadam se nikada vise a traziti cemo i ukidanje nacionalnih manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije