Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDSS izgubio u Vukovaru

Milaković: Poraz SDSS-a još je veći jer sam pobijedio Stanimirovića

srđan milaković
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
25.05.2017.
u 01:00

Pomogla mi je loša kadrovska politika i nerad konkurenata, što je posljedica stanja u SDSS-u koje me je i otjeralo iz te stranke, kaže Milaković

Uz Ivana Penavu (HDZ), koji je pomeo konkurenciju u izboru za gradonačelnika, pobjednik lokalnih izbora u Vukovaru svakako je Srđan Milaković. Potpredsjednik Demokratskog saveza Srba (DSS) pobijedio je u utrci za dogradonačelnika Vukovara, a s listom DSS-a ušao je i u Gradsko vijeće. Pobjeda mu je još draža kada se zna da je ne tako davno bio član SDSS-a koji je sada pobijedio i doveo do toga da je lista te stranke, kako je rekao, „na koljenima“. Prije izborne nedjelje mnogi su smatrali da će poslije ovih lokalnih izbora Srđan Milaković biti politički mrtav i nestati s političke scene, ali dogodilo se drukčije.

- Mislim kako je u mojoj pobjedi u izboru za dogradonačelnika presudio moj rad u posljednjih osam-devet godina, ali i prepoznatljivost. Pomogla mi je i loša kadrovska politika i nerad konkurenata, što je ustvari posljedica stanja u SDSS-u koje me je i otjeralo iz te stranke – rekao je Milaković.

Opet o dvojezičnim pločama

Podsjeća i kako je, uz sve probleme na koje je nailazio, izbornu kampanju financirao iz vlastitih sredstava i osobno po cijele dane bio na terenu s građanima.

- Ovaj moj rezultat velika je prilika za mnoge koji se svih ovih godina iz straha nisu smjeli usprotiviti SDSS-u i njihovoj mašineriji na terenu. Iz osobnog iskustva mogu reći kako tu mašineriju nisam vidio. Bez ikakve mašinerije DSS ima dogradonačelnika i dva gradska vijećnika, dok je SDSS ostvario najlošiji rezultat ikada i ima također dva vijećnika. Njihov poraz još je bolniji kada se zna da je nositelj liste bio Vojislav Stanimirović – rekao je Milaković.

Podsjeća i na pobjedu u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je kandidat DSS-a Dušan Bjelajac pobijedio dosadašnjeg SDSS-ova dožupana Boru Rkmana.

Najavljuje kako će nastaviti raditi u korist pripadnika srpske nacionalne manjine i na tome da budu vidljiviji i prisutniji u gradu. Očekuje i kvalitetniju suradnju s Penavom kao i skoro ponovno aktualiziranje pitanja dvojezičnih ploča u Vukovaru. Najavljuje kako će od ovih izbora u Vukovaru mnogo toga biti drukčije te da je pred SDSS-om teško razdoblje, kao i da se mogu očekivati smjene i u samome vrhu SDSS-a.

Analiza SDSS-a

Komentirajući rezultate izbora, predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kaže kako su, gledajući cijelu Hrvatsku, zadovoljni, ali i da su u nekoliko sredina, uključujući Vukovar, podbacili.

– U Vukovaru smo svakako očekivali mjesto dogradonačelnika i više od dva osvojena vijećnika. Nažalost, nismo uspjeli, a razloga tome je više. Jedan od njih je neprepoznatljivost naše kandidatkinje. Uslijedit će analiza, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Svakako da ćemo za neke sljedeće izbore morati mijenjati neke stvari želimo li ostvariti bolje rezultate – rekao je Stanimirović.

Ističe kako je i pored slabijeg rezultata u Vukovaru SDSS i dalje stožerna stranka Srba u Hrvatskoj. Pojašnjava to i brojkama prema kojima je SDSS na lokalnim izborima osvojio 193 vijećnika dok su prije četiri godine imali 172 vijećnika. Osvojili su i šest mjesta dožupana, pet dogradonačelnika, 15 načelnika i 26 zamjenika načelnika. 

Komentara 4

TT
tTony
02:44 25.05.2017.

Ovo stvarno nema u svitu i nepostoji da nacionalna manjina ima tolika ravnopravnosti da su u svakoj zili kucavici .Drug pupi ne odustaje od optuzbi zbog ugrozenosti srba .Stvarno koliko njih ima kad su osvojili toliko zastupnicki mjesta u zupanijamaijama i opcimama za razliku od nas Hrvata koji ni u jednoj zemlji nemamo nikakvi zastupnika a nema drzave di nas nema.

ER
EroK
03:39 25.05.2017.

Čestitam gosp. Milakoviću i dobro nam došao! Konačno dobre vijesti i sa lijeve strane!

Avatar mamboking
mamboking
09:35 25.05.2017.

Sve abolirani pobunjenici.Ljud moji pa ti su svi pucali po Hrvatima.I tko im se može veseliti,za mene su uvijek teroristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije