Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ vs. HDZ

Mikuljan smijenjen, šef Skupštine Čičak

Damir Mikuljan
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
27.11.2019.
u 21:32

Smjena u Skupštini Zagrebačke županije provedena pod egidom – rotacije

HDZ Zagrebačke županije, potpomognut koalicijskim partnerima i zastupnicima Milana Bandića, smijenio je jučer HDZ-ova predsjednika županijske Skupštine Damira Mikuljana i s 32 glasa za, jednim protiv i deset suzdržanih za novog šefa lokalnog parlamenta izabrao Matu Čička.

Čičak je glavni tajnik županijskog HDZ-a i načelnik Općine Rugvica. Mikuljan se jučer nije pojavio na sjednici Skupštine, pa je time izbjegao biti prisutan svojoj smjeni, a na Facebooku je napisao da sjednici nije mogao prisustvovati jer je na službenom putu izvan Hrvatske.

– Javnosti i vremenu prepuštam ocjenu znači li dnevni red ove Skupštine (moje razrješenje i imenovanje novog predsjednika) ići naprijed ili vrtjeti se u krug i lutati. No, čak i u slučaju da se zaluta, nailazak na ostavljene tragove... otvara mogućnost susreta s vlastitim zabludama i greškama. Pruža šansu da se izabere ispravan put i pravac. Možda – filozofski se izrazio Mikuljan.

On je smijenjen pod službenim objašnjenjem “rotacije” predsjednika, ali pravi razlog je taj što je Mikuljan bio organizirao i prikupio potpise za raspuštanje županijskog HDZ-a i smjenu Dražena Barišića. Ta akcija nije mu uspjela i sad je smijenjen on. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije