Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miklenić tvrdi

Miklenić: Televizija i internet glavni su krivci za agresivnost

miklenić (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
28.09.2011.
u 14:57

Daleko su najutjecajniji internet i televizija koji zajedno s drugim medijima često razaraju prave vrednote i stvaraju negativan stav prema Bogu.

Povodom ovogodišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnika iz zapadne Europe održana je glavna tema pod nazivom Mediji, Katolička crkva i globalizacija, javlja IKA.

Skup se održava u Bad Honnefu, a organizator je skupa Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta. Među uzvanicima su bili predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu te pomoćni sarajevski biskup Pero Sudar, generalni konzul Hrvatske iz Düsseldorfa Vjekoslav Križanec i glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić.

Okupljeni gosti raspravljali su o najvažnijim temama ovogodišnjeg skupa. Dotaknuli su se društva u cjelini te smisla crkvenih medija, a predavanje je  održao glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić.

– Suvremeni čovjek, da bi mogao funkcionirati i u osobnom i u društvenom životu, nužno treba informacije i to vjerodostojne informacije da bi mogao ne samo razumjeti okolnosti u kojima se nalazi nego i da bi mogao donositi ispravne odluke – poručio je Miklenić.

Miklenić se nakon uvodnog govora obrušio na televiziju i internet jer, prema njegovim riječima, oni su glavni krivac za stvaranje agresivnosti.

– Vjernici, htjeli to ili ne, počevši od djece preko mladih do odraslih, zapljusnuti su vrlo atraktivnim i vrlo agresivnim različitim pa i medijskim ponudama. Daleko su najutjecajniji internet i televizija koji zajedno s drugim medijima često razaraju prave vrednote i stvaraju negativan stav prema Bogu, vjeri i Crkvi. Ako bi to ostao jedini medijski izvor informacija, stavova i vrednota, vjernici bi bili suočeni sa sustavnim obezvređivanjem i potkapanjem svojih stavova  – upozorava Miklenić .

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu pomoćni sarajevski biskup Pero Sudar naglasio je važnost inozemne pastve.

– U najpresudnijim trenucima naše novije povijesti hrvatsko je iseljeništvo odigralo odlučujuću ulogu – kazao je Sudar.

 

Komentara 43

FE
Felicijen
16:04 28.09.2011.

Zašto ovom čovjeku ne pomognu? Pa ljudi idu na fakultete da bi ovakvima pomagali....

PO
pobjednik
17:51 28.09.2011.

Pravom vjerniku nije potrebna crkva u kojoj se u zadnje vrijeme vode političke rasprave i nagovaranja za koga treba glasovati na sljedečim izborima.

Avatar drug tito
drug tito
16:24 28.09.2011.

Treba spalit na lomači taj internet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije