Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS KONCILA

Miklenić: Hrvatska je od pokušaja puča 1994. sustavno razarana

ivan miklenić
Davor Puklavec/PIXSELL
03.07.2013.
u 13:30

U Hrvatskoj i u svijetu postoje relativno moćne snage koje nisu željele nikakvu samostalnu Hrvatsku, tvrdi Miklenić

Hrvatska je zakoračila na nov put koji jamačno donosi nove mogućnosti, nove izazove i nove neizvjesnosti, piše Ivan Miklenić u novom broju Glasa Koncila o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

"Ulazak u EU velik je povijesni uspjeh za Hrvatsku koja je postala 28. članica EU, premda postoje i u Hrvatskoj i u svijetu relativno moćne snage koje nisu željele nikakvu samostalnu Hrvatsku. Nije iznenađenje što pojedine moćne političke grupacije i snage u svijetu, slijedeći svoje interese, imaju više planova i rješenja za pojedina geostrateška područja, ali jest iznenađenje što su u samoj Hrvatskoj tako moćne snage koje ne žele dobro ni Hrvatskoj ni hrvatskome narodu", piše Miklenić.

Glavni urednik Glasa Koncila tvrdi da je "iznutra Hrvatska bila sustavno onemogućavana, najprije u vanjskoj velikosrpskoj agresiji, a potom suptilnijoj unutarnjoj agresiji" te da su oni koji su kontrolirali Hrvatsku željeli "hrvatskom narodu nametnuti svijest da nije sposoban imati državu, upravljati društvenim procesima i izgrađivati svoju bolju budućnost".

"Hrvatska je od neuspjelog pokušaja puča 1994. godine sustavno razarana na svim područjima društvenoga života, a građani osiromašivani", piše Miklenić, ne navodeći na koji točno neuspjeli pokušaj puča misli.

>> Miklenić: Presuda šestorci ne bi se dogodila bez kumovanja političara iz RH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije