Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugovječni festival

MIK-ova glazbena karavana počinje 18. lipnja u Čavlima

mik04
Goran Kovačić/PIXSELL
07.06.2010.
u 13:37

MIK je festival s najviše glazbenih večeri, publika će vidjeti mnogo novih mladih glazbenih snaga, a zanimljivo je da je razlika između najmlađeg i najstarijeg izvođača čitavih 59 godina - kazao je Andrej Baša, direktor festivala.

Ovogodišnji festival Melodije Istre i Kvarnera - MIK 2010. slavi 40 godina postojanja. Tradicionalna glazbena karavana ove godine kreće 18. lipnja iz Čavala, potom dan za danom slijede festivalske večeri u Opatiji, Krku, Labinu i Rapcu, Bakru, Gračišću i konačno 26. lipnja u Rijeci, gdje će se u novoj dvorani na Zametu održati finale festivala. Publici će se pjesmama predstaviti dvadeset izvođača. Glavni pokrovitelj MIK-a 2010. je Zagrebačka banka.

- MIK je festival s najviše glazbenih večeri, publika će vidjeti mnogo novih mladih glazbenih snaga, a zanimljivo je da je razlika između najmlađeg i najstarijeg izvođača čitavih 59 godina. MIK je svih ovih godina uspio sačuvati ljubav prema pjesmi i jeziku Istre i Kvarnera - kazao je Andrej Baša, direktor festivala. Od  poznatih imena na ovogodišnjem će MIK-u nastupiti Lidija Percan i Alen Vitasović s pjesmom Istra moja mati, Voljen Grbac i mladi Lola i  Antonio s pjesmom Kvarnerski raj, Vivien Galletta s pjesmom Kolajna,  Vesna Nežić Ružić s pjesmom  To san ti ja, Karin Kuljanić s pjesmom Tvoj slatki grih, Ibrica Jusić s pjesmom Najbolje leto te Gina Picinić, Duško i Silvana Jeličić u pratnji puhačkog orkestra Lovran, Alen Polić i, među ostalima, brojni mladi izvođači - Toni Markovski i Monika Petrov koja dolazi s Grobničke skale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije