Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Miji Peniću godina i pol za pokušaj silovanja štićenice

penić
Kristina Štedul Fabac/VL
30.11.2009.
u 16:11

Mijo Penić pokušao je iskoristiti ženu čije je mentalno stanje na razini šestogodišnjaka. Nije došao na izricanje presude.

ZAGREB - Mijo Penić nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora zbog pokušaja silovanja blago retardirane štićenice doma Bl. Alojzija Stepinca godine 1997. godine. Vrhovni je sud dva puta vraćao slučaj na ponovno suđenje.

- Izjava oštećene u skladu je s dnevnikom M. Penića gdje je on i sam naveo pokušaj obljube - kazala je sutkinja Županijskog suda Jasna Smiljanić.

Oštećena, čija mentalna retardacija funkcionira na razini šestogodišnjeg djeteta, nije mogla izmisliti događaj koji je na neko vrijeme i potisnula.

Penić je tijekom postupka normalno funkcionirao iako je tvrdio da zbog oštećena sluha nije sposoban pratiti raspravu.

Penić je ženu htio iskoristiti u kuhinji doma dok su bili sami, no ona mu se žestoko opirala.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
jamama
11:35 01.12.2009.

Mene zanima sljedeće : - kolika je mentalna retardacija Mije Penića - kako je moga imati starački dom - kako se moga igrati javnog bilježnika u svom mjestu i to naplaćivati - kada će ga se smjestiti u neku ustanovuu zatvorenog tipa ( ne zatvor ) nego nešto do kraja njegovog života

BT
bili-tartuf
16:53 30.11.2009.

..da je Sudjen u Ameriki....bi \"zasvitlija\" na El.-Stolici.....

OB
-obrisani-
07:21 01.12.2009.

joj još je ktome i dinamovac...užasna kombinacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije