Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSMRTNO UZDRŽAVANJE SE UKIDA
Povratak na članak

Mijenja se kontroverzni zakon na kojem su Hrvati profitirali: 'Lihvarenje, nekretninski biznis i obiteljska sramota'

Trenutačno su u fazi proučavanja kako to rade druge zemlje, a Hrelja zagovara slovenski i mađarski pristup, koji su na tragu nepostojanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. U slučaju doživotnog najma, pružatelj usluge plaća smještaj u domu za starije ili na drugi način podmiruje dogovorene troškove sve do smrti uzdržavanog.

Komentari 11

Avatar Cantor
Cantor
07:15 06.08.2022.

Retroaktivno treba provesti reviziju svih takvih slučajeva i one slučajeve u kojima su vinovnici odvjetnici, socijalni radnici, sutci i slično automatski poništiti radi očitog sukoba interesa. Onda ću povjerovati da netko ozbiljno misli provesti i zakon i pravdu. Dotle prodajtete svoje priče onima koji su ih voljni konzumirati....

VL
Avatar Svračak
Svračak
21:45 05.08.2022.

I ugovori o doživotnom uzdržavanju su često predmet iskorištavanja i prevare pogotovo od strane primatelja uzdržavanja. Zna se dešavati da netko obradi te starije ljude i onda oni nakon godina uzdržavanja raskidaju ugovor i uzimaju novog uzdržavatelja.

VL
PH
Petarstijena-HR
22:31 05.08.2022.

Ima dosta osoblja koje radi u krivousuđu,na ovaj prevarantski način se domogli nekretnina...uglavnom kivousutkinje i krivousuci rade na općinskim i županijskim usudima....,prevarom su došli do tuđe imovine..

VL
DU
Deleted user
01:49 06.08.2022.

Na ovavkve se promjene dugo čeka. Realno je da će mnogi pomrijeti po važećem zakonu.

VL
PH
Petarstijena-HR
09:14 06.08.2022.

Država treba osnovati zaklade,fondove i sl.da imovina koju nema tko naslijediti da se ostavlja u državne fondove i da služi u socijalne svrhe...smještaj beskućnika,bolesnih,i dr.ranjivih skupina društva..zbog starenja stanovništva u EU takvih će fondova i zaklada biti mnogo,Hr isto treba se organizirati,a ne da krivosutkkinje kradu tuđi trud i muku ....,pogledajte im imovinske kartice krivousudnika pa ćete vidjeti koliko su se nakrali stanova....

VL
ZZ
Zo-ZG
08:49 06.08.2022.

Hrelja se rano sjetio. Mlad je pa razumijem da mu nije ranije palo na pamet.

VL
TR
tratincica68
21:17 05.08.2022.

Imaju i prav.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.