Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Mihalj Kertes dobio osam godina zbog crnih fondova na Cipru

milosevic
afp
27.12.2010.
u 16:50

Kertes je kao šef carine po Miloševićevu nalogu novcem od carina opskrbljivao Socijalističku partiju Srbije

Mihalj Kertes, bivši direktor uprave za carine u doba vladavine Slobodana Miloševića, jučer je osuđen na osam godina zatvora, i to zbog zloporabe službenog položaja.

On je, naime, državni proračun oštetio za 115 milijuna nekadašnjih njemačkih maraka, za dva milijuna dolara i 826 milijuna dinara te po nalogu Slobodana Miloševića, a koristeći se svojim položajem direktora carine, iznio dio toga novca na Cipar. Kertesu je sud za ove zločine dosudio šest godina i osam mjeseci zatvora, što se zbrojilo s osudom od 18 mjeseci zatvora koju je dobio za sudjelovanje u organizaciji atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali.

Kertes je optužen da je bio dio zločinačke organizacije koju je osnovao Milošević, a čiji su članovi bili Nikola Šainović, Jovan Zebić i Kertes. Njihov zadatak bio je da opskrbljuju novcem Socijalističku partiju Srbije. Kertes je tako dobio nalog da novac od carina ne uplaćuje u proračun, već da ga daje SPS-u i da ga prebacuje na Cipar, gdje je završilo oko 3,7 milijuna maraka.

Komentara 20

MI
miran
08:54 28.12.2010.

Ma sve su to sitne ribe pljucavice, dzeparosi, i Kertes i Sanader. Glavni su u sjeni.

KR
KraljTvrtko
18:13 27.12.2010.

al je lep sloba,ko slika...pravi becar i seret jedan...srce moje...

OB
-obrisani-
18:19 27.12.2010.

Sloba je bio lep čovek. Kako je to tako gadno ispao kod vas na fotografiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije