Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO NOVE PREPORUKE

Mihalinec o početku škole: Skandalozno što je premijer izjavio da nastava mora početi 7. rujna

Branimir Mihalinec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.08.2020.
u 16:04

Smatra da je samo pitanje vremena kada će doći do proboja virusa u školske ustanove i da je online rad mentalno težak za učenike.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama komentirao je nove preporuke koje su donesene uoči početka nove školske godine te naglasio da bi se otvorena pitanja trebala rješavati s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom

- Otvorena pitanja bi trebali rješavati s ministrom i njegovom ekipom, ali moram reći da smatram skandaloznim to što je premijer izjavio da nastava mora početi 7. rujna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije ekipirano. Ministar nema državne tajnike, nema izravne ljude koji mogu voditi sustav predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Jedino možemo komunicirati s ministrom, a on je toliko bukiran da ne možemo s njim održati sastanak, rekao je Mihalinec. 

Dodao je kako postoje i zaposleni i članovi obitelji koji su u rizičnim skupinama te da oni neće smjeti ući u školu ove godine, piše N1.

Smatra da je samo pitanje vremena kada će doći do proboja virusa u školske ustanove i da je online rad mentalno težak za učenike. 

- Neminovno će se to dogoditi. Naš stav je da bi svi ti zaposleni trebali nastaviti dalje raditi jer su to ljudi koji su radno sposobni, a koji zbog epidemioloških mjera moraju biti u samoizolaciji. Moralo bi im se omogućiti da rade online s učenicima koji su također u samoizolaciji iz istih razloga. Naravno da je takav rad mentalno težak, jer ta zatvorenost loše utječe na zdravlje, ali mogućnost da se može raditi pomaže u takvom slučaju. O tome moramo razgovarati s ministrom i njegovim suradnicima, istaknuo je Mihalinec.

Nastava će se održavati prema kombiniranom modelu što podrazumijeva da se dio nastave izvodi uživo, a dio online putem.

- To je isto predmet razgovora. Ako se primijeni epidemiološka mjera da je jedan dio razreda kod kuće, a drugi je u školi tada nastavnik istu nastavnu jedinicu radi dva puta s istim odjelom i to treba regulirati i plaćanje. Naš je prijedlog da se smanji broj učenika koji dolaze u školu jer srednje škole su epidemiološki najrizičnije. U takvim školama bi onda primjerice prvi i treći razredi išli jedan tjedan u školu, a drugi i četvrti bi svu nastavu imali online, sljedeći tjedan se okrene. Žalosti me da ministar i njegova ekipa nisu taj dio usvojili iako je radna skupina i to predložila, rekao je Mihalinec. 

Komentara 18

TA
Talleyard
16:50 27.08.2020.

Skandalouno je što imamo takvu parazitsku sindikalnu bagru koja je velikim dijelom doprinjela uz razne joikiće, divjakice ... urušavanju našeg školstva

Avatar crazy_bat
crazy_bat
16:28 27.08.2020.

Skandalozno je što konačno morate početi raditi??? Niste dovoljno odmarali prošle školske godine?

GE
Gensoman1000
16:36 27.08.2020.

Skandalozno je to kaj su tkz prosvjetari dobili povisicu na racun poreznih obveznika a nisu efektivno radili godinu dana. Podijelite im svima otkaze, skole zatvoriti i neka djeca uce preko interneta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije