Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kretanje stanovništva

Migranti spašavaju EU od bijele kuge, iz zemlje bježe i Hrvati

Trg bana Jelačića
Robert Anić/PIXSELL
10.07.2014.
u 20:05

Španjolsku je lani napustilo 256.000 njezinih građana, Hrvatsku 5000.

Velika Britanija prošle godine povećala je broj stanovnika za 400 tisuća, Njemačka za približno 250 tisuća, Švedska za 90 tisuća, Austrija za 50 tisuća, navodi Eurostat u svojoj prvoj procjeni kretanja stanovništva u EU.  Glavninu novog stanovništva Europskoj su uniji donijele migracije – 700 tisuća, ali EU je imala i 80 tisuća novorođene djece više nego što je u toj godini bilo umrlih.

Hrvatska bilježi minuse i na populacijskoj razini smanjenjem broja stanovnika tijekom 2013. godine za približno 16 tisuća. Uz to što je lani u Hrvatskoj umrlo deset tisuća stanovnika više nego što se rodilo, službeni su izvori evidentirali da je zemlju napustilo i pet tisuća građana. Španjolska je rekorder po bijegu stanovništva iz vlastite zemlje – 256 tisuća Španjolaca otišlo je lani iz zemlje u potrazi za boljim životom, a to je učinilo i 36 tisuća Portugalaca.

Hrvatska će se vrtjeti u začaranom krugu

Najviše je migranata stiglo u Njemačku – 437 tisuća – te Veliku Britaniju – 212 tisuća. Zanimljivi su i podaci o natalitetu: Irska sa sličnim brojem stanovnika kao i Hrvatska ima gotovo 70 tisuća rođene djece godišnje (Hrvatska 39 tisuća), a visok natalitet karakterizira i Francusku, Veliku Britaniju, Švedsku i Portugal.

Najmanje rođene djece na tisuću stanovnika imaju Portugal, Njemačka, Grčka, Italija i Rumunjska. Bogati poput Njemačke nizak natalitet mogu kompenzirati zapošljavanjem migranata i tako se spašavati od bijele kuge. Hrvatska će se vrtjeti u začaranom krugu, gdje se sve manje mladih ljudi mora skrbiti za sve veći broj starije populacije.

>>U Vinkovcima već godinama više rođenih nego umrlih

>>2031. škole će imati 11.000 razreda manje

Komentara 8

KA
kafka
21:00 10.07.2014.

Populacijska politika! ?? . . . . . . . . Bijela kuga je indikator poremećenosti u društvu.!

HA
harakiri
22:46 10.07.2014.

Nažalost imigracija donosi sa sobom i islamizaciju Europe

SI
sinjemore
00:53 11.07.2014.

Za Hrvatsku se moze reci da se vec 100 godina smanjuje broj Hrvata i da se taj politicki zlocin i danas nastavlja ! Vise stotina tisuca ubijenih , milijuni i milijuni raseljenih diljem svijeta ! A tko dolazi na njihovava mjesta u Hrvatskoj ? Srbi , Muslimani , Albanci sa Kosova ...I posljedica je da je vec hrvatski narod genetski promijenjen i jednog dana ce nestali !! TO je cilj velikosrpske politike , jer se nista ne dogadja slucajno !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije