Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična smrt

Migranti se ugušili u Bihaću: pronađena tri spaljena tijela

Ilustracija
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
12.05.2019.
u 17:24

S obzirom na okolnosti, više je nego vjerojatno da se radi o migrantima koji su spavali u napuštenom objektu te da uz njih nisu pronađeni nikakvi dokumenti

Obdukcija je pokazala da su se tri migranta, starosti između 20 i 30 godina, otrovali ugljičnim monoksidom u objektu u Bihaću, što je bio uzrok smrti, a nakon toga, uslijed djelovanja vatre, tijela su gotovo potpuno izgorjela. Tri spaljena tijela pronađena su u subotu u napuštenom objektu nekadašnje tiskarnice “Bratstvo” u bihaćkom naselju Gornje Prekounje, piše Vecernji.ba.

– S obzirom na okolnosti, više je nego vjerojatno da se radi o migrantima koji su spavali u napuštenom objektu te da uz njih nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Obducent je, kako doznaje Klix.ba, uspio na spaljenim tijelima pronaći dijelove u kojima je bilo krvi i tako uzeti uzorke za DNK. Uzeti su i zubi kao druga mogućnost za izolaciju DNK. Kod jednog od migranata na dijelu neoštećene kože, na ruci, ostala je tetovaža koja će poslužiti u identifikaciji ove žrtve. Na tijelima nije bilo tragova nasilja i potpuno je jasno, s obzirom i na položaj tijela u kojem su pronađeni, da su umrli prilikom spavanja od isparenja koje je stvorio otvoreni plamen. Odjel kriminalističke policije MUP-a USŽ-a, po naredbi tužitelja, vrši kriminalističku obradu i prikuplja nužne informacije i dokaze o ovom događaju.

Policija je proteklih dana kontrolirala i ovaj dio grada i tjerala migrante baš iz ovog objekta.

Napušteni, djelomično pokriven objekt bio je pun smeća i tu su boravili migranti koji nisu imali drugi smještaj.

- Tijela su izgorjela, praktički spaljena, nedostaju pojedini dijelovi - kazao je izvor blizak istrazi. 

- U napuštenoj zgradi stare tiskare izbio je požar. Odmah su na mjesto događaja izašli vatrogasci i naše jedinice. Lokalizirali su i ugasili požar oko 3 sata. S obzirom na uvjete noću i opasnosti od obrušavanja objekta, očevid se odgodio do jutarnjih sati jer nije ni vidljivost dobra. U 8 sati očevidna ekipa izašla je na mjesto nesreće s vještakom za požare i u nazočnosti tužitelja Županijskog tužiteljstva pronađena su tri spaljena tijela nepoznatih osoba. Patolog je pregledom tijela utvrdio da nema tragova nasilne smrti - kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ-a.

VIDEO Zrakoplov snimio krijumčara migranata u Lici:

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stomugromova
20:18 12.05.2019.

Provaljuju u objekte i naoružani su sa velikim noževima,Danas slušam na vijestima kako su čovjeku provalili u kuću.To je suludo jjer vba država ne čini ništa da ih zaustavi.Samo čekam da nekog ubiju.Plenković I Božinović nas vuku za nos za svojom uliuzničkom briselskom politikom.

I1
ing-12345
06:20 13.05.2019.

Po Hrvatskoj ilegalni imigraniti naoružani mačetama hodaju kako žele a Plenković i Božinović i dalje lažu i ne čine ništa na zašti hrvatske granice.. Svakodnevno ih skoro 1500 hrvatska policija vraća u BiH a to znači da ih 3000 prolazi svakodnevno. Provaljuju u kuće i pale kršćanske križeve. Lovci u Lici su počeli stražariti oko sela.

SA
samobalic
07:32 13.05.2019.

A zasto nasa policija te migrante vraca u BiH,nekaji vracaju u maticne drzave,kao i zapadne drzave,ako neki migrant bude uhicen bez dokumenata vani po gradu,on bude deportovan u maticnu svoju drzavu,a ne u sloveniju ili hrvatsku,zasto uvjek u BiH,pa onice ponovo doci u Hrvatsku,il idu dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije