Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod GP Strmica

Migranti prešli granicu: Trudnicu i majku s djetetom (6) spasili HGSS-ovci

Ilustracija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.10.2018.
u 23:01

S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja danas su kod Graničnog prijelaza Strmica spasili troje migranata - trudnicu i majku sa šestomjesečnim djetetom koje su zapele u planini nakon prelaska granice, na vrlo nepristupačnom terenu, javlja Dalmatinski portal.

Srđan Vrsalović, pročelnik helikopterske službe spašavanja HGSS-a, rekao je da se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja.

- Majka je imala ozlijeđenu nogu. Jedna ekipa se uputila terenom, a mi smo uzletjeli s Firula nešto iza 14 sati. Sve troje podigli smo u helikopter i prebacili ih u kninsku bolnicu. Tamo su ih dočekali liječnici i policija - rekao je Vrsalović.

S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju. Dalmatinski portal doznaje da je šest osoba (četvero odraslih i dvoje djece) završilo u kninskoj policijskoj postaji te se utvrđuju odakle su i kako su došli u Hrvatsku. 

Pogledajte i video: Dio migranata autobusom prevezen u prihvatni centar Bira:

Ključne riječi

Komentara 46

HL
Hladan
23:37 26.10.2018.

Izliječiti ih, pomoći I kad se dovoljno oporave, uz novčanu kaznu protjerati ih natrag u BiH a velepslanstvu njihove zemlje u HR ispostaviti račun za akciju spašavanja, bolničko liječenje i naložiti im da plate kazne ovim migrantima!

DU
Deleted user
23:26 26.10.2018.

I dobar dio hrvatskog naroda je pothladjen i u slabom stanju.Pa kog briga??? Poceli su,samo vi napravite presedan,eto njih svaki dan preko Dinare,livanjskog i imotskog polja.Kako 5 policajaca na jedan kilometar duzni granice istu moze zastititi? Ovim ljudima pomoci uu skladu s humanitarnim pravom,a onda ih proslijediti u trece zemlje ili ih vratit od kud su i dosli. Ako dozvolimo da i jedan udje na ovakav nacin to ce postati presedan. Usput,zna li nasa javnost koliko kosta sat leta helikopterom? Kod nas helikopteri HRZ-a uzlijecu zbog svakojakih budala.Pa se turisti i zezaju da u Hrvatskoj ako zelis da se vozis helikopterom dovoljno je samo nazvati HGSS.

Avatar Observer
Observer
23:44 26.10.2018.

Ulaze oni svakodnevno u Hrvatsku a instrukcije dobivaju u Srbiji i u BiH. Bozinoviceva policija je tu nemocna iako obmanjuju javnost suprotnim tvrdnjama. Jedino rjesenje je zica i vojska , sve ostalo je obmanjivanje javnosti uz pomoc ljevicarsko-liberalnih medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije