Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD BEDNJE

Migranti oštetili ogradu groblja? Mislili da je slovenska prepreka

Foto: Screenshot/Google Maps
07.11.2018.
u 13:29

Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata

Mještane sela Cvetlin u općini Bednja uznemirila je u srijedu ujutro oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su to učinili migranti koji pokušavaju prijeći hrvatsko-slovensku granicu, priopćeno je iz Općine, u kojoj drže da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera jer nije bilo slučajeva oštećivanja privatne imovine.

Granična policija u ophodnji je uočila da je oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su ilegalni migranti, koji su u noćnim satima s utorka na srijedu na tom predjelu prelazili hrvatsko-slovensku granicu, misleći da su naišli na žičanu prepreku sa slovenske strane, prerezali nosivu žicu na vrhu ograde kako bi je savili i lakše je prešli, stoji u priopćenju.

Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata, stanovnici cvetlinskoga kraja, posebice samačka kućanstva i vlasnici vikendica, uznemireni su i brine ih sigurnosni aspekt, "odnosno nikako im nije svejedno tko im se u noćnim satima kreće oko kuća, a boje se i provala u vikendice“, ocjenjuje u Općini.

Ističe se također da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera, budući da, prema raspoloživim informacijama, dosad nije bilo slučajeva oštećivanja ili krađe privatne imovine građana od strane migranata, kojima je prvenstven cilj da granicu prijeđu što prije i što brže se udalje s graničnog područja.

Iz općinske uprave Bednje mještane su ipak pozvali da u noćnim satima zaključavaju vrata.

Ključne riječi

Komentara 15

AN
Androniko
13:47 07.11.2018.

Ah jadni, svojim dobromislećim postupcima nas polako privikavaju na uništavanje groblja (vjerojatno zbog simbola - križeva).

KR
Krotila
13:54 07.11.2018.

da nije mijesno groblje dužine slovenske-hrvatske granice,savUdrijske vale do mađarske,nemojte ih šititi, dokaz da se šečU po hrvatskoj,Božinoviću,podnesi ostavkU

Avatar matteo999
matteo999
15:01 07.11.2018.

Afroazijski uljezi neometano švrljaju Hrvatskom, šta rade organi reda???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije