Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VAL

Migrante prevoze autobusima kroz centar Slavonskog Broda

izbjeglice
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
10.11.2015.
u 14:37

Policija: Prijevoz autobusima organiziramo na način da se ne remeti normalno odvijanje prometa i život građana

Novi veliki izbjeglički val stiže balkanskom rutom. O tome govori i podatak kako je u zimski tranzitno-prihvatni centar u Slavonskom Brodu u ponedjeljak stiglo 6.200, a danas do podneva još 2.100 migranata. Sredinom dana u kampu ih je bilo 2.311, a ukupan broj migranata koji su od početka krize prošli kroz Hrvatsku popeo se na više od 350 tisuća. Zbog pojačanog pritiska, oni u protekla dva dana nisu stizali samo vlakom, nego i autobusima, i to kroz centar grada.

- Prijevoz autobusima organiziramo na način da se ne remeti normalno odvijanje prometa i život građana. Od početka rada ovog centra nije bilo nikakvih problema niti incidenata – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Danas su u Slavonskom Brodu boravili predstavnici nacionalnih društava Crvenog križa zemalja regije. Zanimalo ih je kako funkcionira kamp, osobito služba traženja, koja ovdje nije imala puno posla. Naime, otkako se ljudi voze vlakom, manje se gube članovi obitelji. Predstavnici Hrvatskoga crvenog križa bili su zadovoljni što su dobili priliku na licu mjesta uvjeriti kolege koliko kvalitetno obavljaju svoj posao u izbjegličkoj krizi. 

>> Cerar: Stavit ćemo ogradu na granicu s Hrvatskom

>> Slovenski mediji sve dramatičnije upozoravaju na izbjegličku krizu u regiji

Komentara 12

Avatar juricamesko
juricamesko
15:02 10.11.2015.

valjda da im usput pokažu znamenitosti i ljepotu naše Slavonije.skoro kao turistička tura.

KA
KaNiDora
15:20 10.11.2015.

nije li Ostojić rekao "šta ta lupeta, kakvih 40.000 izbjeglica, najviše 500"

DU
Deleted user
14:53 10.11.2015.

Ah za to ima novaca, baš zanimljivo. Sada će fino javiti svom rođačkom i prijateljskom šljamu da ih bedasti Hrvati časte i maste pa ih možemo očekivati još koji miljunčić. Hrvatistan - migrantski hotpost, smetlište i tranzitni kolodvor u režiji SDP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije