Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijedio bedrenu kost

Migrant ozlijeđen na poligonu u Slunju. MORH: Prilikom bijega pao je s litice

Vojni poligon Slunj
Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
19.02.2020.
u 12:53

Pacijent iz Maroka s teškom ozljedom noge dovezen je u bolnicu u pratnji policije te je operiran i zadržan na liječenju

U karlovačku je Opću bolnicu s Vojnog poligona Eugen Kvaternik kod Slunja u utorak dovezen teško ozlijeđeni državljanin Maroka, potvrdio je danas ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić, a riječ je o migrantu koji je ilegalno ušao u Hrvatsku.

Karlovačka Policijska uprava i služba za informiranje MORH-a najavili su tijekom dana priopćenje o okolnostima tog događaja.

Jančić je rekao kako je pacijent iz Maroka s teškom ozljedom noge dovezen u bolnicu u pratnji policije te je operiran i zadržan na liječenju.

„Pacijent je s prijelomom natkoljenice i ozljedom koljena operiran kod nas, nije životno ugrožen i nalazi se na odjelu kirurgije“, rekao je Hini ravnatelj Jančić.

Kako smo doznali iz MORH-a, pripadnici hrvatske vojske, koji neprekidno nadziru poligon u Slunju, i stoga što je to granično područje prema BiH iz kojeg stalno dolaze migranti, su u noći sa 17. na 18. veljače ripadnici uočili grupu od sedam stranaca, imigranata te ih zaustavili. Tijekom identifikacije jedan imigrant počeo je bježati pri čemu je pao s litice te teško ozlijedio, kako saznaje Večernji, bedrenu kost.

MORH još napominje da nije bilo nikakvog drugog postupanja prema migrantima osim što su pozvani hitna pomoć i policija koji su preuzeli ozlijeđenog i ostale migrante.

Video: Slikovni prikaz vrste terena na kojem se dogodilo ranjavanje migranta

Ključne riječi

Komentara 6

KI
kiseli
10:34 19.02.2020.

Ja sam platio 1200 kn za 5 dana u bolnici jer nisam imao dopunsko. Ima li migrant obavezno i dopunsko osiguranje i tko će platiti račun ukoliko nema. Jasno neće ostaviti čovjeka da umre, pomoć će dobiti isto kao ii ja. Ali mene će država radi duga ovršiti a migranta će pustiti iz čega proizlazi da imam manja prava u svojoj vlastitoj državi od čovjeka koji u njoj ilegalno boravi.

Avatar Eddie
Eddie
10:33 19.02.2020.

Sad ga izliječite pa mu onda dajte stan

ST
stefj
09:53 19.02.2020.

Eto, još malo materijala zelenima u EU parlamentu kako Hrvatska nije dovoljno gostoljubiva prema ilegalnim migrantima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije