Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIKAD GA NISMO NI IMALI'

DORH će obnoviti zagubljeni spis o Milijanu Brkiću

DORH
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
04.10.2018.
u 19:31

U DORH-u se doznaje da je odluku o obnavljanju spisa u srijedu donijela zagrebačka općinska državna odvjetnica na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga

Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo obnovit će zagubljeni spis protiv nepoznatog počinitelja o curenju podataka, doznaje se u glavnom Državnom odvjetništvu (DORH) u kojem ističu da oni nikada nisu ni imali sporni spis koji je navodno nestao u Općinskom državnom odvjetništvu.

U DORH-u se doznaje da je odluku o obnavljanju spisa u srijedu donijela zagrebačka općinska državna odvjetnica na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga te pribavljanjem dokumentacije koja se nalazi kod suda, tijela unutarnjih poslova, stranaka ili drugih tijela.

Takva odluka uslijedila je nakon utvrđenja kako je spis predmeta Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz 2011. godine protiv nepoznatog počinitelja zagubljen te trenutno nije dostupan.

ODO zatražio podatke iz spisa zagrebačkog Županijskog suda

Doznaje se i da je općinska državna odvjetnica u svrhu obnove spisa predmeta, zatražila preslike spisa predmeta Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon izvanredne sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koja je sazvana u četvrtak u povodu navoda o curenju informacija i zlouporabi sustava, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da općinsko Državno odvjetništvo u ovom trenutku nema spis iz 2011. godine o razbijanju lanca prostitucije, ali tvrdi da nije bilo nikakvog zataškavanja.

Jelenić je rekao novinarima da su u tom slučaju svjedoci ispitani. "Radi se o osobama koje su prije toga svoja neformalna saznanja iznijela policiji, a u tom istražnom postupku ta svoja saznanja nisu ponovili", kazao je.

Jelenić: Svjedoci su opovrgnuli ono što su neformalno izjavili policiji

"To znači da nema terećenja, odnosno da su saznanja neformalno dana i ne mogu biti dokaz u kaznenom postupku. Kada su se pretočila što bi eventualno moglo biti dokaz u kaznenom postupku, nisu bila ista u bitnom elementu. Opovrgnuli su ono što su neformalno izjavili policiji“, pojasnio je Jelenić dodavši da se nije otkrilo tko je tada odavao tajne podatke i nije se prikupilo dovoljno dokaza.

Na pitanje je li tada ime Milijana Brkića spominjano u službenoj policijskoj dokumentaciji i izvješću i je li pozvan kao svjedok, Jelenić je odgovorio da ne može reći je li u policijskim neformalnim dokumentima bilo čije ime spominjano.

>> Pogledajte video o kronologiji afere SMS

Ključne riječi

Komentara 19

IN
inox14
21:17 04.10.2018.

Bravo Vaso. Ovi koji ti pakiraju misle da si budala. Ovaj igrokaz ne bi ni UDBA bolje izrežirala.

KA
kamenjar0404
20:43 04.10.2018.

Nocas ce drugovi udbasi napraviti spis na starom udbinom papiru,vratiti datum na pecatu i sutra eto spisa iz 2011 !!!!

TI
Tihica
20:56 04.10.2018.

Nema se tu više ništa komentirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije