Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić:

Mi iz oporbe možemo napraviti više nego svi dosadašnji zastupnici zajedno

Sinčić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
14.10.2015.
u 22:52

– Mi idemo na pobjedu – rekao je čelnik Živog zida i potvrdio da nakon izbora neće koalirati ni sa HDZ-om ni sa SDP-om

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kazao je u Dnevniku Nove TV da njihov program čini pet bitnih točaka i naglasio da je potrebno napraviti reformu pravosuđa.

– Želimo da nesposobni državni odvjetnik ode kako bismo mogli zatvoriti lopove – kazao je Sinčić te je dodao da će u Saboru utjecati na izbor državnih odvjetnika i sudbenog vijeća koje izabire suce. 

– Osim, toga guvernera također postavlja Hrvatski sabor. Mi ga želimo ukloniti zato što nije spriječio pljačku, nije spriječio dužničko ropstvo hrvatskog naroda – kazao je Sinčić te dodao da će ukinuti valutnu klauzulu.

"Mi idemo na pobjedu"

– Mi idemo na pobjedu – rekao je čelnik Živog zida te još jednom potvrdio da nakon izbora neće koalirati ni sa HDZ-om ni sa SDP-om i dodao da oni iz oporbe mogu "napraviti daleko više nego svi dosadašnji zastupnici zajedno". 

Usporedio je Živi zid s talijanskim pokretom Pet zvjezdica te odbacio usporedbom s grčkom Syrizom jer je "ona izdala svoje biračko tijelo" prihvaćanjem mjera štednje.

>>Koalicija sa SDP-om ili HDZ-om? Sinčić: Postavit ćemo uvjete – maknite Bajića

>>Živi zid: Banke u šakama drže i državu

Komentara 62

ON
onztwo
03:15 15.10.2015.

Nema veze, vi cete i dalje birate HDZ ili SDP kao u zadnjih 20 godina i zbog toga cete ostati i dalje nezaposleni i krasti pare od vase mame i vaseg starog. Kako ste smijesni, birate korupcija i to svjesno,, kako mozete mirno spavati a ljudi i djeca gladni zbog vaseg glasa na izborima. Vi samo znate da nece se nista promjeniti ako birate one koji su ovu drzavu i gradane upropastili.

ŠO
Šokac1
01:58 15.10.2015.

Da bi se hrvatska politička scena očistila od "političkih" strančica koje su same sebi svrha - ali zato uredno troše lovu iz državnog proračuna - i, obično pred izbore, reda radi, malo mudruju po medijima, trebalo bi zakonom zabraniti predizborne koalicije. Nakon izbora, političke stranke koje prijeđu propisani prag od 5%, i time potvrde svoj politički legitimitet, neka koaliraju s ostalim parlamentarnim strankama kako hoće i s kim hoće. Apsurdno je da se strančice sa potporom biračkog korpusa manjom od 5% prijeizbornim koaliranjem ušuljaju u Sabor, jer s tako malom potporom tamo im nije mjesto.

DR
dragob3
07:17 15.10.2015.

Nije mi jasno zašto momka tako napadate ? Šta je to on rekao, a što mi isto ne mislimo ? Zar ima neko ovdje od komentatora koji misli da treba ostati na svom mjestu guverner HNB-a ? Zar netko ne misli da treba smijeniti državnog odvjetnika i sve to promijeniti da odlaze u zatvor oni koji kradu miljune, a koji su sada zaštićeni? Za živi zid nisam glasao do sada no... Sve je moguće jer ovi drugi mi se čine da samo pričaju priče. Nama takvi više ne trebaju. Ovi drugi samo pričaju ono što znaju da žeimo čuti, zar ne ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije