Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno vrijeme

Meteoalarm izdao crvena upozorenja: Stižu pljuskovi s grmljavinom i poplave

olujno jugo
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/5
11.11.2019.
u 19:55

Na Jadranu i područjima uz njega bit će obilnijih pljuskova i grmljavine, a najmanje će kiše, ponegdje vjerojatno i nimalo, biti u istočnoj Hrvatskoj, posebice u Podunavlju

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za Kvarner, Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju zbog snažnog juga koji će puhati do 130 kilometara na sat.

Na Jadranu i područjima uz njega bit će obilnijih pljuskova i grmljavine, a najmanje će kiše, ponegdje vjerojatno i nimalo, biti u istočnoj Hrvatskoj, posebice u Podunavlju, najavio je Zoran Vakula za HRT.

Osim ponegdje obilne kiše, koja može prouzročiti bujične poplave i porast vodostaja - u dijelu kontinentalne Hrvatske i uvođenje redovnih mjera obrane od poplava - na Jadranu će neke rive biti poplavljene i zbog dodatne kombinacije jakog i olujnog juga, gdjekad na udare i orkanskoga, te opet sniženoga tlaka zraka i visoke plime.

– U istočnoj će Hrvatskoj kiše u utorak biti najmanje u usporedbi s našim ostalim krajevima, a u Podunavlju može čak i izostati. No bit će većinom oblačno i relativno vjetrovito, uz umjeren do jak jugoistočni i istočni vjetar te dnevnu temperaturu od 12 do 16 °C. U središnjoj Hrvatskoj temperatura će biti niža, do 10 °C, a kiša česta. Prolazno će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. – najavila je meteorologinja dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Na Jadranu će prevladavati jako jugo, a podno Velebita puhat će i bura. Obilne kiše bit će i u Dalmaciji, pa su lokalno moguće i bujične poplave, a zbog jakog i olujnog jugo i neke rive mogu biti poplavljene.

– I nastavak tjedna bit će nestabilan. U srijedu će još ponegdje u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije biti obilne kiše, a vjerojatnost za nju postoji i u dane vikenda. U četvrtak i petak oborine će biti najmanje, a ujutro je mjestimice moguća i magla. Temperatura zraka na istoku zemlje znatno iznad prosjeka - već u srijedu ponegdje moguće i više od 20 °C – prognozira  dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Komentara 5

TB
taras.buljba
07:12 12.11.2019.

Zasto admine ne brises ove seksi prostituciske oglase?

ME
Mesko
05:55 12.11.2019.

Ova dama na slici sa mobom i valovima je lijepa i privlačna.

ZO
Zooltan
21:24 11.11.2019.

Nije loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije