Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopuna zakona

Metalci Mrsiću nose 5400 potpisa za dopunu Zakona o radu

Ministar Mirando Mrsić i Ankica Paun Jarallah
Igor Kralj/PIXSELL
14.02.2012.
u 13:23

Sindikat metalaca traži da se u zakonu ograniči broj zaposlenih na određeno vrijeme

Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata, udruženog u SSSH, predat će u srijedu u 10 sati ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću 5400 potpisa prikupljenih u akciji Sekcije mladih SMH-IS-a za dopunu Zakona o radu.

Dopuna se odnosi na članak 10. ZOR-a, a namjera je da se doda novi stavak 3. koji bi glasio: „Ukupni broj ugovora o radu na određeno vrijeme koje poslodavac može sklopiti ne smije prelaziti 15 posto od ukupnog broja novozaposlenih radnika kod poslodavca na razini godine.“

Komentara 4

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
13:40 14.02.2012.

Divno......Naš poslodavac već godinama nema novozaposlene.....pa ne znam kako će proći ovi na ugovor.

LI
liliana1007
13:36 14.02.2012.

jedva čekam da mu to odnesu

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
13:43 14.02.2012.

Najbolje bi bilo našim umnim meneđerima,gospodarstvenicima,poslodavcima.....šefovima,političarima....da umjesto kineske robe u Hrvatsku počnu uvoziti Kineze,kao radnu snagu....da oni rade umjesto nas.Mi ćemo biti doma....primajuću nekakvu socijalu....jer ionako se primanja onih koji još nešto rade, ne mogu drugačije nazvati.I svi će biti zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije