Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drogiranje pošlo po zlu

Metadonski koktel ubio 21-godišnjaka, drugi jedva izvukao živu glavu

01.10.2020.
u 20:26

Mještani Poljanice Bistranske svjedoče da su kobnog ponedjeljka oko 21.30 sati čuli viku i galamu iz Ivičine kuće

Drogiranje trojice muškaraca završilo je kobno za 21-godišnjeg mladića koji je nakon konzumacije metadonskog koktela preminuo, dok je drugi muškarac jedva preživio.

Mladić je u ponedjeljak bio na druženju s još dvojicom poznanika u kući Ivice G. (40) u Poljanici Bistranskoj kraj Zaprešića. Drogu je nabavio Damir G. (38) te su je odlučili zajedno konzumirati, pišu 24sata.

Nakon što je 21-godišnjak konzumirao pripravak metadonske terapije koju je donio Damir, preminuo je, dok je još jedan muškarac uslijed predoziranja završio u KB-u Sv. Duh, gdje su mu, brzom reakcijom, spasili život.

Mještani Poljanice Bistranske svjedoče da su kobnog ponedjeljka oko 21.30 sati čuli viku i galamu iz Ivičine kuće.

- Prvo je došla Hitna, a sljedećeg dana, u utorak, i policija. Bili su tu sve dok pogrebnici nisu iznijeli tijelo. Što da vam kažem? Tuga je to - rekao je susjed dodajući da Ivica u mjestu živi 20-ak godina.

- Otac mu je tu kupio kuću. Pričao je da je otišao iz Zagreba baš zbog sina jer se spetljao s drogom. Otkad su mu roditelji preminuli prije nekoliko godina, u kući je živio sam. Uvijek mi je djelovao malo čudno, nikad ni s kim ovdje nije pričao. Prošao bi kraj naše kuće, nikad nije pozdravio. Znali su mu ponekad dolaziti prijatelji. Nisu to bili dečki iz sela, mi se tu uglavnom svi poznajemo - ispričao je susjed, kojemu se čini da je Damira viđao i ranije u Poljanici.

Odmah nakon događaja zaprešićka policija uhitila je Ivicu i Damira. I dok Damira terete da je, prema unaprijed stvorenom dogovoru, došao u Ivičinu kuću gdje je mladićima dao drogu zbog koje je jedan preminuo, Ivicu terete da im je stavio na raspolaganje svoju kuću na području Zaprešića kako bi svi zajedno konzumirali pripravak terapije metadona. 

Kako se neslužbeno doznaje, ni Damir ni Ivica nisu od ranije prekršajno ni kazneno evidentirani, ali su registrirani ovisnici duži niz godina. Zbog toga im je određen istražni zatvor kako ne bi ponovili djelo ili utjecali na svjedoke.

Ključne riječi

Komentara 1

AR
Archangel711
05:09 02.10.2020.

Approved by Darwin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije