Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljena intezivna gospodarska suradnja

Mesić se za vikend odmara na Kubi, a idući tjedan leti u New York

Stjepan Mesić
REUTERS
18.09.2009.
u 20:51

Mesić je domaćinu rekao da želi pomoći u oživljavanju odnosa “kakve smo imali u ono vrijeme kad je Hrvatska bila dijelom jugoslavenske federacije”.

Hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića sinoć je nakon protokolarne ceremonije primio predsjednik Raul Castro. Razgovarali su sat vremena, službenih izjava nije bilo, a lokacija svečane večere – tajna.

Mesić je domaćinu rekao da želi pomoći u oživljavanju odnosa “kakve smo imali u ono vrijeme kad je Hrvatska bila dijelom jugoslavenske federacije”. Večeras se trebao potpisati bilateralni sporazum koji otvara vrata gospodarskoj suradnji.

U govoru koji je pripremio za tu prigodu, Mesić je poručio da “svaki narod ima neprijeporno pravo da određuje kako živjeti, pravo da očekuje poštovanje i uvažavanje svojih specificnosti, a nema tog sustava koji bi mogao preživjeti ako narod neće”.

Posjet Kubi Mesić je planirao završiti otvaranjem Tjedna hrvatskog filma, a vikend, prije odlaska u New York i posjet UN-u, provest će odmarajući se na Kubi.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
00:46 19.09.2009.

Ja od ovoga mislijo da je Tudjman pa se mislim nije valjda da je uskrsno i primijo Mesu.......Mesa na Kubi na odmoru,,Ustase se spremaju za Srbiju kod Cetnika da posjete grob Drazin,,Hrvatska nam izgubila od susjeda,,gubimo u tenisu,,Dinamo izgubijo,,,,radnici nam strajkaju gladju,,,stvarno nam nesto lose krenulo.........................

SP
Stojan Protić
15:39 19.09.2009.

ni brige ni pameti! da mi je njegova glava da se odmorim i ja tjedan dana na račun poreznih obveznika

PI
pistaljka
21:14 18.09.2009.

Tu se drug Mesić malo zayebao, nije to bila \"jugoslavenska federacija\" nego komičetnička diktatura nad nesrbima. Pisac ne spominje da je orahovački džeparoš donio u ruksaku pršuta Castru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije