Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob predsjednika i bivšeg predsjednika Vlade

Mesić: Sanader je nervozan i zbunjen, bolje da se odmori

mesić
Boris Ščitar
11.12.2009.
u 16:14

"Mislim da je on nije mislio ništa kad je spominjao USKOK jer ne znam iz čega to izvlači, vjerojatno je u razgovoru sa svojim bivšim potpredsjednikom Vlade, kojem je voda do grla, a to je, kako se zove... Polančec"

Predsjednik Mesić ni dan poslije novog sukoba s bivšim premijerom nije mogao izbjeći pitanje o Sanaderovim optužbama.

- To mogu samo neozbiljni ljudi, morao bi reći u čemu je laž. Ako kaže da nismo tri puta razgovarali, onda on laže. U vezi čega on to govori? Očito da je nervozan, ali netko je rekao da se on mora malo odmoriti pa bi bilo dobro da se odmori, a možda i da se liječi. Ja ne znam što je s njim. U svakom slučaju, meni je jako zbunjeno djelovao - uzvratio je Mesić na Sanaderove optužbe o lažima.

- Mislim da je on nije mislio ništa kad je spominjao USKOK jer ne znam iz čega to izvlači, vjerojatno je u razgovoru sa svojim bivšim potpredsjednikom Vlade, kojem je voda do grla, a to je, kako se zove... Polančec, on je malo u gužvi, i vjerojatno sada žele prebaciti loptu u drugi prostor. Morao bi reći iz koje okolnosti bih ja trebao nekome davati neku izjavu - poručio je Mesić, a potom je ponovio da je Sanadera ispitivao o situaciji u Ini.

- Tek četvrti put mi je rekao da je Polančec sve dogovorio. Što je dogovorio? Vi trebate vidjeti te ugovore. To su toliko specijalizirani ugovori, toliko je tu podataka, to je mogao raditi samo jedan tim, koji se bavi takvom trgovinom, specijalnom trgovinom, u kojoj se trguje dionicama, ili upravljačkim pravima. Mi ne znamo tko je u tome sudjelovao, sad smo dobili ugovor, ali ne znamo tko je sudjelovao uime Hrvatske u predaji upravljačkih prava i da vidimo što je RH time dobila. Mene zanima što je Hrvatska dobila?

Ključne riječi

Komentara 159

MO
momak23
17:43 11.12.2009.

Ivo Josipovic je pomagao haskom sudu pisati optuznice protiv hrvatskih generala .Sedamdeset pet posto optuznice protiv hrvatskih domoljuba Ivo Josipovic je napisao sam a drugih 25% je dodao haski sud. Interesantno da svi novinari to prsucuju bio je dugogodisnji savjetnik haskom sudu i od njih dobivao placu .natjecao se za stalnog sudca haskog suda ali nije prosao.Kladim se da niste to znali. Kandidat za predsjednika RH Ivo Josipovic je pisac optuzbi protiv hrvatskih domoljuba ,treba provjeriti da li jos dobiva placu od haskog suda. Ponovno smo čuli ove bezobrazne laži kojima se Ivo Josipović uporni služi, a koje polupismeni ljudi, koji nemaju pojma o domovinskom ratu, gutaju kao da im je servirana neupitna istina. O čemu se radi? Dakle, taj Josipović stalno vadi \"argument\" o tome kako je u Haagu optuženo 181 ljudi, a od toga samo petorica Hrvata (nabraja Gotovinu, Markača, Čermaka, Norca, Ademija)+ kaže, još Bobetko koji je mrtav, to je znači šest. Prema tome, zaključuje Josipović, ne može se govoriti o tome da je Haag protiv Hrvatske, bla bla bla, bla bla bla... Branimira Glavaša, Tihomira Oreškovića, Stjeoana Grandića...njih je meni ostavio? Kordića, Blaškića, Furundžiju, Praljka, Petkovića, Prlića, Stojića, Čorića, Pušića, Kupreškiće itd. njih vjerovatnoo ne računa pod Hrvate? Ili postoji druga njegova logika? Njega zanima samo i isključivo ono što se dogodilo na teritoriju RH, pa navodi samo ova imena, ali ih mješa sa ovom brojkom od 181, a tu zbaraja i optuženike Srbe za zločine nad Muslimanima u BiH,i obrnuto s čime Hrvatska nema nikakve veze, pa zločine Srba nad Albancima na Kosovu i obrnuto, s čime Hrvatska ima još manje veze, pa međusobne zločine Albanaca i Makedonaca u Makedoniji (s čime Hrvatska možda i ima nekakve veze) i onda nama izvlači ovu brojku

DA
danac
18:41 11.12.2009.

Našice, 8. I. 1958.g. Upitnik za saradnike na liniji emigracije; između ostalog može se pročitati i slijedeće: ….točka 10.: «Kao saradnik zaverbovan je 12. IX. 1956. godine od strane Vučković Dušana šefa ureda za pasošku službu kotara Našice. Zaverbovan jen je na patriotskoj bazi(!?) a na saradnju je pristao dobrovoljno bez ikakvog sustezanja sa puno volje…. ….točka 11.: Kada je išao u Francusku u posjete imao je zadatak obrade emigracije. Prvi puta je išao 1956.g., kada je dobio od nas zadatak, a drugi puta je išao 1957. godine, po zadatku VII. Odelenja UDB-e NRH!!! ….točka 12.: Isti (Mesić Stjepan) ima vrlo dobre mogućnosti za obradu naše emigracije u Francuskoj preko svog ujaka Pernar Tome i sestre Mesić Marije koji se nalaze u mjestu Longwiu. Pernar Tomo ima u tom mjestu svoj hotel u koji svakodnevno navraćaju emigranti iz Jugoslavije»…itd.! Tako je to UDBA slagala svoje šahovske figure koje su onda, zaverbovane, obavljale svoj prljavi \'posao\'! Međutim, saga o Mesiću se nastavlja i dalje: Od Orahovice, ili od Našica, pa sve do Pantovčaka, Mesić je uvijek pokazivao veliku spremnost u obračunu s \'državnim neprijateljima\' ali vlastite grješke nikad nije priznavao. Riječ je o karakteristici koja je svojstvena političarima koji jednostavno pokušavaju iskriviti istinu u svoju korist, uvjeravajući narod kako to čine u općem interesu. U političkoj biografiji, u kontinuitetu imanentnog \'udbaškog\' ozračja zanimljiv je detalj iz njegovog angažmana u \'nacionalnoj\' politici, iz doba socijalizma, koji ga pokazuje kao odanog nižeg aparatčika Komunističke partije. Naime, Mesić je 1967. za saborskom govornicom zatražio da se pohapse potpisnici znamenite Deklaracije o hrvatskom književnom jeziku koju je potpisao čak i jedan Miroslav Krleža. Vjesnik od 31. ožujka 1967. piše: Stipe Mesić je rekao da ga nije toliko iznenadilo bacanje bombi na \'naša\' predstavništva u Americi i Kanadi i na \'naše\'-jugoslovenske konzulate u Zapadnoj Njemačkoj, koliko ga je iznenadila ova deklaracija. «To je politička diverzija koja je uperena protiv socijalističkog razvoja naše zemlje, protiv onoga što je najsvetije a to je bratstvo i jedinstvo, čega se mi ne možemo odreći i za što su pale velike, milijunske žrtve. Ovi bombaši doći će sigurno pod udar ne samo našeg hrvatskog naroda, nego svih naroda naše socijalističke domovine(što se i obistinilo sve do ubojstva Bruna Bušića u Parizu, 1978.g., op. a.!). Mislim da je Deklaracija doživjela apsolutni krah, i da je javnost osudila sve njezine sastavljače. Pridružujem se onim drugovima zastupnicima koji traže da i tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv odgovornih osoba», kazao Stipe pun yugo-otadžbinskog nadahnuća. Dodamo li svemu ovome još i Mesićevo svjedočenje protiv Blaškića u Haagu, 97./98.g., dobit\' ćemo pravu sliku čovjeka koji je uvijek bio \'udbaški\' spreman otkriti tajne planove hrvatskih nacionalista a time je uistinu postao kredibilni svjedok za sva vremena!

KA
kajinx
16:57 11.12.2009.

Jedan od najodvratnijih ljudi, mrzitelja Hrvatske odlazi ! Hvala ti Bože !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije