Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političke igre

Mesić odbio odvojeni susret s papom Benediktom XVI.

\'19.07.2010., Zagreb - Razgovor sa 2. hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesicem. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/Pixsell, arhiva
VL
Autor
Jasmina Popović
01.06.2011.
u 15:26

Zahvaljujem papskom nunciju na trudu, ali to je pokušaj ispravljanja namjerne akcije HBK, kazao je bivši predsjednik.

Papinski nuncij Mario Roberto Cassari nazvao je jutros bivšeg predsjednika Mesića, ispričao mu se zbog toga što nije pozvan na susret s papom u HNK i rekao da će mu omogućiti odvojen susret s papom u uredu predsjednika Josipovića – potvrdili su iz Mesićeva ureda.

Mesić je sa zahvalnošću ispriku i poziv primio na znanje, ali je odbio susret s papom optužujući za sve Hrvatsku biskupsku konferenciju.

– Riječ je  o nekorektnim političkim igrama, HBK se pretvara u politički klub koji s misijom Crkve nema nikakve veze. Zahvaljujem papskom nunciju na trudu, ali to je pokušaj ispravljanja namjerne akcije HBK. To je poniženje koje mi hrvatski biskupi priređuju, ali koje nema nikakva smisla. Ispravak ne može u njihovo ime obaviti papinski nuncij nego sami članovi HBK, koji su i zabrljali i ja im sad ne mogu pomoći da izađu iz slijepe ulice u koju su sami ušli. Da sam dobio poziv, svakako bih se odazvao, no i ovako želim pun uspjeh papinoj misiji u Hrvatskoj – rekao je Mesić.

Ujedno je podsjetio da se svojedobno i Ivo Sanader zaigrao pozivajući papu Benedikta XVI. u Hrvatsku podsjećajući da je upravo on kao predsjednik pozvao papu i da je upravo njemu tijekom susreta u Vatikanu papa 2009. potvrdio da ove godine dolazi u Hrvatsku.

 

Ključne riječi

Komentara 498

LR
ljerka ribolina
17:10 01.06.2011.

n na susret sa Papom da je čist :-)

DU
Deleted user
19:33 01.06.2011.

i moja je baba molila krunice i zame a u mjesto mene da mi bog oprosti grijehe jer ja nemam vremena moliti .e šta ću sad baba mi je umrla ..............

JR
Jolly Roger
16:14 01.06.2011.

Nemoze se tebe poniziti ghovno jedno,ti si ljudski odpad a siguro i tvoja obitelj koja zivi od izadje i ukradenih para. Paraziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije